— Jeg kan bekrefte at en av våre tollere har fått i seg metanol, sier fungerende tolldistriktssjef Per Johansen ved Østfold tolldistrikt til VG.

Ifølge avisen skal tolleren ha fått i seg metanolen uten å ha visst at det var smuglersprit han drakk. Tolleren fikk raskt dialysebehandling og ble skrevet ut fra sykehuset etter et døgn, uten varige men.

— Vi vet bare at han på en eller annen måte har fått i seg metanol, men kjenner ikke de øvrige omstendighetene. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier Johansen.

Svenske arrestert

En person fra Värmland er pågrepet av svensk politi, mistenkt for å ha deltatt i smugling av det som kan være metanolholdig sprit.

Ifølge Sveriges Television (SVT) tror politiet at de nå har funnet det värmlandske mellomlageret for den trespritblandede etanolen som til nå har krevd åtte menneskeliv i Norge.

Det svenske tollvesenet bekreftet onsdag bare funnet av en lagringsplass av illegal sprit i et verksted ved tettstedet Kil i Värmland, og ville ikke kommentere SVTs opplysninger om at spriten skal ha vært metanolholdig. De bekreftet derimot at en svenske er pågrepet i saken, mistenkt for spritsmugling.