Brannvesenet i Ålesund skal fredag ettermiddag analysere prøvene som røykdykkerne fikk sikret. Gasstanken brenner fortsatt.

Hensikten med å ta prøvene er å vurdere situasjonen og se hva som kan gjøres for å få gassen til å brenne fortere opp.

StatoilHydro-ekspert

Ved 12-tiden var prøvetakingen av gasstanken gjennomført, og brannsjef Geir Thorsen i Ålesund sier til NTB at prøvene skal gjennomgås på brannstasjonen i løpet av ettermiddagen. Der skal også eksperten Kjell Hartvigsen fra StatoilHydro delta.

Han ville ikke uttale seg om saken ved 12-tiden, men opplyste at StatoilHydro vil bistå med kompetanse, og at selskapet har erfaring fra lignende situasjoner tidligere.

Senere fredag er det ventet at brannvesenet vil kunne si noe om resultatene fra prøvene av gasstanken, og om hva som kan gjøres for å få tømt tanken raskere.

Brannmannskapene kan ikke gå inn i den sammenraste boligblokken for å søke etter de savnede før gasstanken er tom.

Stabsmøte og pressekonferanse

Det var 6.400 liter propan i gasstanken. Gassflammen er blitt mindre og mindre, noe som enten betyr at tanken tettes, eller at det begynner å bli lite gass igjen. Et anslag går ut på at det brenner 300 liter gass i døgnet.

Bt.nos reporter på stedet melder at det fortsatt brenner, men at det kan se ut som at det brenner litt mindre enn i går. Brannmannskapene spyler fortsatt mot bygningen.

Det skal om kort tid være et stabsmøte hos politiet, hvor det skal avgjøres hva som skal gjøres i forhold til gasstanken. Her vil det bli avgjort om røykdykkerne kan ta seg inn i selve bygningen.

Sunnmøre politidistrikt opplyser i en pressemelding at situasjonen på åstedet er uendret, og at sperringer og evakuering opprettholdes.

Bt.nos reporter på stedet melder at det ved 15.30 ankom ekstra brannmannskap og ambulansepersonell. Men brannmannskapene vil ikke si om det skal gjøres noe mer med tanken i dag før på pressekonferansen klokken 16.

Johannessen, Sara
Johannessen, Sara