To menn på 47 og 34 år ble sent mandag kveld pågrepet og siktet for å ha skutt en 46 år gammel mann i hofta i mannens hus i Vennesla i Vest-Agder.

De to mistenkte ble tatt inn til et kort avhør mandag kveld, og satt også i avhør utover natten. 47-åringen har erkjent at han var på åstedet. De fremstilles for varetektsfengsling tirsdag, og politiet vil fortsette avhørene onsdag. Mannen som ble skutt ringte selv etter ambulanse, som igjen varslet politiet om hendelsen.

— De to ble pågrepet etter gode vitnebeskrivelser og lokalkunnskap fra politikolleger i Kristiansand, opplyser politioverbetjent Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til NTB.

— I forbindelse med pågripelsen fant vi en bil i nærheten der vi fant flere gjenstander som vi regner med er fra åstedet, forteller Sundvoll. Politiet fant også våpen i leiligheten til en av de to pågrepne.

Politiet tror derfor at mennene var i ferd med å begå innbrudd i 46-åringens bolig da han overrasket dem på fersk gjerning og ble skutt ned. Politiet opplyser at 46-åringens tilstand fremdeles er alvorlig, men stabil. Han ble operert på Vest-Agder sykehus mandag kveld.