En 34-årig mann som tok flere personer som gisler i en frisørsalong på Kongsberg fredag, er sendt til lege for vurdering.

Ingen ble fysisk skadd i hendelsen. Den pågrepne mannen er kjent av politiet fra tidligere, ifølge Søndre Buskerud politidistrikt.

Meldingen om gisselsituasjonen kom rett etter klokken 14 fredag ettermiddag.

Han skal ha truet to av de ansatte i salongen, som ligger i byens gågate. Politiet rykket ut med bevæpning. Beredskapstroppen ble også utkalt, opplyser operasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Svensk statsborger

Rett før klokken 16 ble de to siste gislene sluppet ut av salongen, og rundt et kvarter senere ble mannen – som er svensk statsborger med afrikanske foreldre – pågrepet utenfor.

— Ingen har kommet fysisk til skade i aksjonen, men gisselsituasjonen ble underveis opplevd som uavklart. Politiet tilkalte store ressurser, og helsepersonell var til stede, forteller operasjonslederen.

— Fra hvor jeg står ser jeg elleve politimenn, men det kan godt være flere. Alle er bevæpnet og har på seg skuddsikker vest. Det ser ut som om politiet har kontakt med gisseltakeren gjennom det store vinduet som er vendt ut mot gaten, både med blikkontakt og i telefon, fortalte en øyenvitne til VG mens aksjonen pågikk.

Pågrepet uten dramatikk

Pågripelsen beskrives som udramatisk.

— Det er uklart om han var bevæpnet, men vi hadde opplysninger om at han hadde et stikkvåpen, forteller operasjonsleder Lie til NTB.Personene som ble tatt som gisler, har fått tilbud om helsehjelp og vil etter hvert bli avhørt av politiet.