Traileren ble nemlig stående fast i en myr utenfor veibanen .

— Vi fikk på plass en gravemaskin og gravde oss rundt. Til slutt fikk vi på plass en provisorisk vei for å dra den ut, forteller Kenneth Engebakken, tungbilberger i Hallingdal tungbilberging.

Hadde kjetting

Vogntoget på Hemsedalsfjellet stengte veien i flere timer. Kraftig snøvær og en temperatur rundt null grader ga glatte veibaner og vanskelige forhold.

Når BT tar kontakt er Engebakken på vei til sin fjerde bilberging i løpet av vakten.

— De som er berget til nå har alle hatt kjetting og piggdekk, men likevel har det gått galt. Det er ikke godt å få feste på våt snø, forteller bilbergeren.

Ifølge NRK Sogn og Fjordane var vogntoget lastet med ti tonn isolasjon.

— Vi har store problemer på Hemsedalsfjellet. Mange kommer med sommerdekk, og flere biler har store problemer, sier Ketil Molvær ved Vegtrafikksentralen i Lærdal til kringkasteren.

- Snøstorm

Flere biler skal ha fått problemer på veien over Hemsedalsfjellet torsdag. Hektisk har det også vært for bilbergingsselskapet Viking på Gol.

— Jeg har vært på fjellet i hele dag. Det har mer eller mindre vært snøstorm og kaos på veiene, fortellerSvein Bergerud.

Han har vært ute og berget to biler som havnet utenfor på grunn av glatte veier.

— Det er ikke uvanlig at slikt skjer på høsten. Det er mye vind og vær, og så fort det blir minusgrader kommer problemene, sier han.

Geir Steinsbø kjørte veien tidligere i dag, også at både vogntog og personbiler sto utfor veien.

- Det førstevogntoget hadde kjørte utfor ved Slettevatnet ogsto i myren. I tillegg hadde et vogntog sklidd ut i grøften og en personbil hadde havnet godt utfor veien, forteller Steinsbø.

Roet seg ned

Flere centimer med snø skal ha falt på veien over fjellet .

— Dettebegynner å bli hardt, så det var ganske glatt. Jeg har heldigvis vinterdekk, men de med sommerdekk sliter nok veldig, sier Steinsbø.

Påriksveg 7 overHardangervidda, like vest for Haugastøl, var det også glatt. Her sperret et vogntog nesten hele veien i en liten halvtime. Ifølge Vegtrafikksentralen var det snødekke på stedet.

I 18-tiden hadde det kraftige været gitt seg helt, ifølge bilberger Bergerud på Hemsedalsfjellet.