• Det har vært veldig gøy, en kjempefin helg, sa en smilende Mette-Marit til Bergens Tidende. Ved 16-tiden reiste kronprinsparet med toget til Oslo.

Så var festen over. Fire minutter før togavgang kom kronprins Haakon og Mette-Marit spaserende inn på stasjonen.

— Det har vært veldig gøy, en kjempefin helg, sa en smilende Mette-Marit til Bergens Tidende.

Kronprins Haakon og Mette-Marit var blant de siste kongelige gjestene som forlot Bergen i går. Klokken 15.59 tok kronprinsparet Signaturtoget til Oslo, mens resten av kongefamilien reiste med fly.

Hentet i kongebilen

Klokken 10.45 i går formiddag kom prinsesse Viktoria ut av SAS hotellet på Bryggen. Der sto kongens speilblanke Lincoln Continental og ventet.

— Det har vært en jättebra helg, sa Victoria til BT før hun satte seg inn i bilen.

Kort tid senere kommer kronprins Frederik tett fulgt av prins Nikolaus av Hellas. De ble kjørt til flyplassen i en stor, mørk Volvo - den samme som Märtha og kronprinsparet brukte til middagen i Galleri Nygaten fredag kveld.

Sen frokost

Inne på hotellet satt flere av prinsessens gjester og spiste frokost. Først klokken 11.35 kommer Ari Behn ned fra hotellværelset for å innta en sen frokost sammen med statsråd Trond Giske og fire andre venner.

— Festen i går var bra, og jeg har hatt en utrolig fin helg i Bergen, sier Ari Behn til Bergens Tidende.

— Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer nå, sier Behn, som virket noe sliten etter alt oppstyret de siste dagene.

I hotellresepsjonen står også hele Ferner-familien. Mens de yngste dro rett til flyplassen, benyttet prinsesse Astrid og hennes mann og deres to døtre det fine høstværet til en liten spasertur langs Bryggen og Fisketorget.

Kong Harald rørt

Kong Harald var rørt over mottakelsen kongefamilien og deres gjester fikk i Bergen i helgen i forbindelse med feiringen av prinsesse Märtha Louises 30-årsdag.

— Kongen ba meg flere ganger om å overbringe en takk til bergenserne for den strålende mottakelsen, sier ordfører Ingmar Ljones til NTB.

Kaoset som oppsto da mer enn 30.000 mennesker trengte seg sammen rundt prinsessen og hennes gjester under byvandringen lørdag formiddag, oppfattet både kongefamilien og politiet som «vennligsinnet», opplyser Ljones, som i dag overlater ordførervervet til Kristian Helland.

Prinsesse Märtha Louise var selv overlykkelig over den fine feiringen i Bergen. Like før hun gikk inn til festmiddagen i Håkonshallen i går kveld sa hun:

— Dette har vært helt eventyrlig!

TOK TOGET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok toget til Oslo i går etter-middag, mens resten av kongefamilien tok fly.
Foto: Helge Skodvin