Den 31 år gamle mannen var samboer med barnets mor inntil for drøyt to år siden. Da forholdet tok slutt overtok 31-åringen omsorgen for den da syv måneder gamle gutten.

Mannen hadde stor glede av forholdet til gutten han trodde var sin egen sin. Men i høst gjorde en annen mann krav på farskapet. En farskapstest viste at ingen av de to mennene var guttens biologisk far, melder NRK.

Dermed mister 31-åringen omsorgen gutten han har oppdratt som sin egen sønn. Moren vil ha ham tilbake, men det sier barnevernet nei til. Gutten ender dermed i fosterhjem.

31-åringen får ikke være fosterfar siden han er enslig og har dårlig økonomi. I tillegg legger barnevernet vekt på at samarbeidet med moren er vanskelig. 31-åringen ønsker å bli tilkjent farskapet, men det er umulig etter dagens lovverk.

Eksperter reagerer sterkt på behandlingen 31-åringen nå får.

— Denne saken viser at menn ofte blir rettsløse når samboerskap ryker, sier psykologiprofessor Frode Thuen ved Universitetet i Bergen.

— Men også barn blir rettsløse i forhold til de sosiale fedrene de har knyttet seg til dersom mennene ikke har vært gift med barnets mor, sier han til NRK.