lokfører og en annen person er sendt til sykehus med lettere skader etter at et passasjertog på vei fra Bodø til Rognan i Nordland sporet av og kjørte fronten ned i sjøen.

— To personer er sendt til Nordland sentralsykehus. Ingen av de 20-30 andre passasjerene kom fysisk til skade, opplyser informasjonsvakt Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

— Toget sporet av da det kjørte inn i et steinras ved en tunnelåpning. Togets førerrom havnet i sjøen. Lokføreren ble trolig skadd i sammenstøtet, sier Lundeby.

— Vi hørte et smell, og så krenget den forreste vogna ned i sjøen. Det kom vann inn i vogna, sier passasjer Nils-Rune Torrissen til NTB.

Vogna ble mørklagt. Torrissen befant seg i den forreste av de to vognene i toget, og kom seg over i den bakerste vogna. Han kjente lukten av diesel.

— Konduktøren klarte etter hvert å få opp en dør på siden som vendte bort fra havet, og vi kom oss ut, sier Torrissen til NTB.

38-åringen forteller at flere av passasjerene ble veldig redde.

Toget var et pendlertog mellom Bodø og Rognan og hadde to vogner. Politiet fikk melding om ulykken kort tid etter klokka 17. Etter ulykken ble passasjerene fraktet videre til Rognan med drosjer.

(NTB)