Ingen av de rundt 100 passasjerene som var om bord i de to passasjertogene ble skadd.

Overfor politiet skal den ene lokomotivføreren ha fortalt at han kjørte på rødt lys, før de to togene kolliderte på Nittedal stasjon i Akershus.

— Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det kunne ha blitt en ny Åsta-ulykke, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til NTB.

Lokomotivføreren skal avhøres søndag kveld.

Tas ut av tjeneste — Begge lokomotivførerne blir rutinemessig tatt ut av tjeneste. Det er NSB sin ulykkeskommisjon som nå arbeider videre med saken. Det eneste jeg kan si er at dette skal ikke skje, sier vakthavende informasjonssjef Jan Erik Kregnes i NSB til NTB.

Ulykken skjedde i en togveksel. Det ene toget som var på vei ut fra stasjonen, traff et tog som var på vei inn. Det ene toget skal ha stått stille og blitt truffet på siden.

Materielle skader Politiet opplyser at det kun ble materielle skader. De fikk melding om kollisjonen på Gjøvikbanen klokken 19.44 søndag. I det ene passasjertoget var det 90 passasjerer, mens det var seks-sju passasjerer om bord i det andre, opplyser NSB.

— Vi arbeider med å få en navneoversikt over alle som var i togene. Dette er en alvorlig sak, sier vaktsjef Tor Holthe ved Lillestrøm politidistrikt.

NSB kan gi svært få opplysninger om selve uhellet og årsaken til kollisjonen.

«Smalt kraftig» — Det smalt kraftig da de to togene traff hverandre. Jeg skvatt til, i likhet med alle de andre i vogna, forteller togpassasjer Robert Strømdal til Dagbladet.no.

Han satt i vogn nummer tre i det toget som ble truffet i siden.

NTB