De tre kvinnene som er pågrepet for narkotikasmugling i Bolivia risikerer streng straff, spår en ekspert på narkotikasaker i landet.

Det er den bolivianske advokaten Norma Pierola de Gutierrez som kommer med spådommen overfor TV 2. Hun mener de tre jentene mellom 17 og 21 år får problemer med å bevise sin uskyld.

— Hvis saken bringes for retten kan straffen bli på mellom 10 og 25 år. De løper en svært stor risiko, de har ikke midler til å forsvare seg, ingen vitner, og ingenting som kan hjelpe dem i en sak, sier hun.

— I dette tilfellet gjetter jeg at de kommer til å få 25 års fengsel. De har ingen beviser som kan frikjenne dem, sier Norma Pierola de Gutierrez som er ekspert på narkotikasaker i Bolivia.

Toåringen på vei hjem

Toåringens mor (21) som sitter fengslet i Bolivia signerte i natt en fullmakt, ifølge VG Nett.

Fullmakten gjør at datteren (2) kan sendes hjem til Norge så raskt som mulig.

— Hun ser at hennes datter på to år bør hjem raskt. Hun har signert en fullmakt for å få dette til så raskt som mulig, sier hennes norske advokat, Marius Dietrichson, til VG Nett.

Sikre på at jentene visste

Politiet i Bolivia mener de tre norske kvinnene som er mistenkt for narkosmugling, med fullt overlegg ville smugle kokain til Norge.

— Vi er sikre på at jentene kjente til dette, sier avdelingsdirektør for narkotikasaker i Cochabamba, Lorena Millan.

— Alle jentene ble tatt med narkotika i bagasjen. Mengden kokain var nesten lik hos de tre, sier hun ifølge NRK.

- Ikke plantet

Etterforskningslederen håper at etterforskningen vil være ferdig innen to måneder. Hun sier at det er lite sannsynlig at stoffet er plantet hos jentene.

— Slik jeg ser det, er det ikke mulig å plante over 22 kilo kokain hos noen uten at de merker det, sier hun.

En av politiets teorier er at de brakte med seg det to år gamle barnet til 21-åringen for å skape en atmosfære av uskyld, skriver VG.

11 sportsbager med nær 22.5 kilo kokain var Bolivia-politiets fangst i kjelleren under flyplassen i Cochabamba i Bolivia. De tre norske jentene i alderen 17-21 år sitter i San Sebastian-fengslet etter at de ble tatt mistenkt for smugling mandag.

20 års strafferamme

Narkosjefen i Cochabamba, oberstløytnant Milton Sanchez, bekrefter overfor avisen at politiet jobber på spreng med å ta bakmennene.

— De tre norske jentene må ha fått dette stoffet et sted, sier han. Ved statsadvokatens kontor i Cochabamba opplyses det at politiet nå har seks måneder på seg til å etterforske saken. Da må det legges frem en tiltale, eller saken må henlegges.

Strafferammen for narkotikaforbrytelser i Bolivia er fra fem til 20 år, beroende på typen lovbrudd.