En to år gammel gutt som ble borte fra en id-fest i Sarpsborg, ble i 18-tiden søndag funnet druknet i Glomma. Familien får hjelp av kommunens kriseteam.

Klokken 15.53 ble politiet varslet om at toåringen var savnet fra et arrangement i Sarpsborg der familien ifølge VG Nett feiret id sammen med mange andre. Det ble slått full alarm fordi lokalet som gutten ble savnet fra, ligger like i nærheten av Pæddekummen, en bukt i Glomma.

Store mannskaper fra politi, brannvesen samt redningshelikoptere deltok i søket. Det ble blant annet søkt langs elvebredden med hunder, helikoptre tok i bruk varmesøkende kameraer, mens dykkere fra brannvesenet søkte i Glomma. Også politiets båt var ute på elven.

Funnet i en kulp Klokken 18.03 ble gutten funnet druknet i en kulp like ved lokalet han forsvant fra tidligere på ettermiddagen.

Det ble forsøkt å gjenopplive gutten, men livet sto ikke til å redde. Gutten ble erklært død på stedet. Da hadde redningsmannskaper forsøkt få liv i gutten i rundt 30 minutter.

— Redningshelikoptere sto klare til å ta gutten videre, men det gikk dessverre galt, sier operasjonsleder Tommy Moen i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet vet ikke hvor lenge gutten hadde ligget i vannet da han ble funnet.

Kriseteam Guttens familie er hjemmehørende i Sarpsborg. De pårørende fikk søndag kveld hjelp fra kriseteamet til Sarpsborg kommune.

Ulykken vil bli etterforsket av Sarpsborg politistasjon.

— Det vil bli foretatt både taktiske og tekniske undersøkelser, men vi ser i utgangspunktet på dette som en tragisk ulykke, sier Moen til NTB.

Ifølge VG Nett deltok familien til gutten på et arrangement som samlet 200 kurdere fra Fredrikstad og Sarpsborg for å feire id, som markerer slutten på fastemåneden ramadan.

Toåringen som har vært savnet i Sarpsborg søndag ettermiddag, er funnet død i vannet av dykkere, etter en omfattende leteaksjon.
Thomas Andersen/Scanpix