Politiet etterlyste tidligere fire personer de mente kunne gi viktig informasjon om Øverlis bevegelser i forkant av drapet.

Politiet mener nå å ha vært i kontakt med to av disse: En mann i 30-40-årsalderen som ble sett sammen med Meta Øverli på Furuset senter dagen før hun ble funnet drept, og en rødhåret kvinne som ble fanget opp på senterets overvåkingskamera sammen med den drepte samme dag.

– Vi har funnet fram til det vi tror er kvinnen fra overvåkingsvideoen. Vi har kun hatt en kort, innledende samtale. Av praktiske årsaker får vi ikke avhørt henne før om et par dager. Vi har også vært i kontakt med en mann vi mener er den samme som ble sett sammen med Øverli på Furuset senter, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Den rødhårede kvinnen er den siste personen politiet vet med sikkerhet at var i kontakt med Meta Øverli før hun ble funnet død i Høybråtenveien på Furuset fredag 7. april.

To vitner er fortsatt etterlyst i forbindelse med drapet: En mann, sist sett med en bærepose full av mynter på ekspressbussen til Hønefoss, og en mann i 35-årsalderen av østeuropeisk utseende som ble sett ved Øverlis bolig dagen før hun ble funnet.