Ungdommene var i fire-tiden i natt involvert i en båtkollisjon i det trange Vrengensundet ved Styrsvik på Nøtterøy. Ungdommene kjørte en RIB-båt, og traff en annen båt som lå fortøyd ved en brygge.

— De to ble fløyet til Rikshospitalet i Oslo med Sea King redningshelikopter klokken 06, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningsentralen for Sør-Norge til Aftenposten.no.

Han sier ungdommene har vært i vannet i rundt én time, og at de ble funnet under vann. Ungdommene døde på Rikshospitalet, melder NTB.

Krasjet inn i fortøyd båt

De to unge guttene ble hentet opp fra sjøen av dykkere fra Drammen brannvesen, ifølge politiloggen fra Vestfold politidistrikt.

To redningsskøyter, et redningshelikopter, Røde Kors-båten på Tjøme og brannvesenet rykket ut til stedet.

Venner slo alarm

— To unge gutter var på en hytte ved Styrsvik, og ulykken ble observert av venner som raskt fikk slått alarm. De kjørte en RIB-båt inn i annen båt som lå fortøyd ved bryggen, sier Line Andreassen Olstad, innsatsleder ved Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

RIBen er nå slept av redningsskøyten «Simrad Færder» inn til Nøtterøy, der den vil bli brakt inn for tekniske undersøkelser.