Klokken 03.50 ble det meldt om brann i en enebolig i Nordåsen Terrasse på Birkeland i Aust-Agder. Flammene sto ut av bolighuset. To personer var hjemme i boligen og de klarte å komme seg ut før det var for sent, skriver Fædrelandsvennen.

Ifølge vakthavende overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning, Johnny Flæte, ble det slått alarm i Lillesand og Birkenes. Godt over ti brannfolk jobbet i natt med å temme den kraftige brannen.

— Da første bil fra brannvesenet kom fram så var det overtent. Det var også full fyr i to personbiler som sto tett til huset, sier innsatsleder Kjell Iveland i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Raskt overtent

Flammene gjorde brannmannskapenes jobb umulig. Da brannvesenet kom fram var huset overtent og kunne ikke reddes. De to personene i huset kom seg ut ved egen hjelp. Begge ble kjørt med ambulanse til sykehus i Kristiansand, den ene med omfattende brannskader i bein og arm.

— Da etatene kom fram, hadde begge personene kommet seg ut. Den ene hadde brannskader på beina og begge ble kjørt til sykehus, sier innsatsleder Iveland.

Sørlandet sykehus sendte tre ambulanser til brannstedet. Like før klokken 06.30 hadde sykehuset ennå ikke kommet med opplysninger om helsetilstanden til pasientene.

Satte opp vannspreder

En time etter at brannen ble meldt, sto bare skjelettet igjen av huset. Resten hadde flammene fortært. To biler som sto utenfor bolighuset ble også totalskadet i brannen.

Det brant i garasjen på nabotomten da brannmannskapene kom fram. Naboer hadde satt opp en vannspreder for å forsøke å hindre at brannen skulle spre seg ytterligere.

Brannårsaken er så langt ikke klarlagt. Politiet, som stilte med to patruljer på Birkeland, starter etterforskning i løpet av tirsdagen.