Det bekrefter politiadvokat Gøril Våland ved Stavanger politistasjon overfor Aftenbladet.no. Våland ønsker ikke å gi flere opplysninger om de siktede, annet enn at de er taxisjåfører.

Politiadvokaten understreker at siktelsene ikke betyr at de har tatt de riktige gjerningsmennene, men at det er skjellig grunn til å mistenke dem for å stå bak minst to av de angivelige taxivoldtektene i Stavanger. Heller ikke når de ble siktet, hvordan politiet fant fram til dem eller om de har erkjent noe av det de er siktet for, vil Våland uttale seg om.

– Siktelsene betyr at vi har en rettet etterforskning mot noen, og de mistenkte får dermed visse rettigheter, sier Våland.

Politiet i Stavanger etterforsker nå fire angivelige taxivoldtekter. Alle fire skal ha skjedd inne i bilen. Politiet har opprettet en egen gruppe som utelukkende jobber med taxivoldtektssakene.

– Vi har folk inne til avhør hver dag. Ti politietterforskere jobber med disse voldtektssakene, opplyser politiførstebetjent Trond Atle Bjelland til Aftenbladet.