Skuddene på Furuset fredag kveld kan ha vært hevn for skytingen på Aker Brygge i fjor sommer. Et av ofrene er bror til en av de siktede i Aker Brygge-saken.

Politiet pågrep fredag kveld en person etter at to menn på 27 og 30 år ble skutt på Furuset i Oslo, opplyser krimvakta ved Oslo politidistrikt til NTB. Skytingen skal ha foregått inne i boligen til et av ofrene.

En av dem skal ifølge Dagbladet.no være leder for en av de rivaliserende gjengene på Østlandet.

Politiet jaktet sent fredag etter flere mistenkte. Ifølge VG Nett er minst tre personer mistenkt for å ha stått bak skuddene. Vitner skal ba hørt minst seks skudd bli avfyrt.

Hevnaksjon

30-åringen som ble truffet i skuddramaet på Furuset fredag kveld er bror til en av de to som er siktet i forbindelse med skuddene på Aker Brygge. Mye taler for at skytingen fredag er gjengrelatert, og at det kan dreie seg om en hevnaksjon.

– Selv om brødrene hans har forbindelser til gjengmiljøet, er ikke 30-åringen som ble skutt gjengmedlem, sier offerets advokat Vidar Lind Iversen til NTB.

Han er også forsvareren til den yngre broren som er siktet etter Aker Brygge-skytingen. Skytingen fredag kan imidlertid ha en forhistorie i en eller flere voldshendelser knyttet til de kriminelle gjengene på Østlandet de siste årene, og trenger ikke være hevn for Aker Brygge-skuddene isolert.

Uklart skadeomfang

– To menn er skutt. Hvor skadd de er vet vi ikke, men de var ved bevissthet da de ble fraktet til sykehus, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ullevål universitetssykehus vil ikke opplyse om tilstanden til de to, men bekrefter at de blir behandlet for skuddskader.

Det skal ha blitt avfyrt rundt seks skudd utenfor en blokk på Granstangen. Området rundt blokka, samt rundt en bensinstasjon på Alnabru, ble sperret av.

Et av skuddofrene ble brakt dit med drosje, for han ble hentet av sykebil.

Tok taxi

Drosjesjåføren forteller at han kjørte en skadd mann mot Ullevål universitetssykehus.

– Kjør meg til legevakten, var alt han sa før han satte seg inn i baksetet. Jeg forklarte at jeg skulle hente gutten min. Vi ventet et minutt til han kom, så kjørte vi mot sentrum, sier drosjesjåføren til VG Nett.

Han forteller videre at mannen ikke var synlig skadd, men at han holdt på å besvime. Sjåføren skal ha snakket med legevakten som ba dem vente på ambulanse ved en bensinstasjon.

Politiet fikk melding om skytingen klokka 18.43 fredag.

Store politistyrker rykket ut til Furuset-området fredag kveld etter at to personer ble skutt av ukjente gjerningsmenn.
LIEN, KYRRE