I løpet av tre måneder ble Haugesund sentrum rystet av 20 branner og branntilløp. Under et vitneavhør i ettermiddag kom det første gjennombruddet i den omfattende etterforskningen.

— Under et vitneavhør fant etterforskningsledelsen ut at det var noe av vitnets forklaring ikke hang sammen med opplysninger vi satt på fra før. Vitnet fikk status fra vitne til mistenkt, og erkjente senere å ha stått bak flere av brannene, opplyser politioverbetjent Torbjørn Nervik d.y. til h-avis.no i kveld.

En bekjent av den nå siktede mannen ble samtidig koblet inn i saken. Også han har erkjent flere brannstiftelser og er også siktet.

De to mennene er fra Haugesund og er henholdsvis 18 og 20 år.

Senker ikke skuldrene

Politiet er foreløpig sparsommelig med detaljer. Fortsatt gjenstår flere avhørsrunder og enda mer etterforskning.

— De har erkjent å ha stått bak brannen ved restauranten NB Sørensen på Indre kai natt til 17. juni. I tillegg har de innrømmet flere av de andre uoppklarte brannene i Haugesund sentrum. Vi ønsker ikke å tallfeste hvor mange og heller ikke stedfeste flere, sier Nervik til Haugesunds Avis,

Han vil heller ikke vil si noe om de siktede har stått sammen om alle brannene.

— Det har med hensyn til videre etterforskning å gjøre. Det er viktig å presisere at vi ikke har oppklart alle brannene i Haugesund sentrum. Vi senker på ingen måte skuldrene, men dette er absolutt et foreløpig gjennombrudd.

Skryt til Kripos

Torbjørn Nervik d.y. og politiet i Haugesund er svært godt fornøyd med ekspertisehjelpen de har fått fra Kripos i saken.

— Jeg vil gjerne få framheve Kripos sin rolle. Uten deres systematiske etterforskningsarbeid, tviler jeg på at vi hadde fått et gjennombrudd i dag. De har lagt ned et enormt arbeid, naturligvis i samarbeid med våre folk, sier Nervik til h-avis.no.

De to mennene er nå siktet for flere brannstiftelser og vil bli varetekstfenglset. Ingen av dem har foreløpig valgt forsvarer.