Avdøde er en mann av somalisk opprinnelse i begynnelsen av 20-årene, skriver aftenposten.no.

Det bekrefter politiet, som nå holder en pressekonferanse om drapet.

De hadde ved 12.30-tiden mandag ikke fått bekreftet hans identitet, og kunne derfor ikke si mer om mannen.

Alle involverte i saken skal ha hatt kjennskap til hverandre, og ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde kan det se ut som om det har vært et oppgjør mellom enkeltpersoner.

Meldte seg

En av de to antatte gjerningsmennene meldte seg mandag morgen for politiet.

– Vi har pågrepet den ene av de to navngitte antatte gjerningsmennene. Han kom til oss og meldte seg selv. Det skjedde klokka 7.48, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Den pågrepne er siktet for drap eller medvirkning til drap. Også en annen person er siktet, men han er fortsatt på frifot.

– Vi leter etter ham med alle tilgjengelige mannskap, sier vaktleder Jon Rune Lande ved sentralvakten i Oslo politidistrikt.

Politiet fikk om skytingen klokken 3.35.

– En mann ble skutt på Øvre Grünerløkka natt til mandag og døde av skadene. En annen ble rammet av et streifskudd i armen, sier Hjulstad.

Begge ofrene for skytingen var trolig i 20-årene.

Fem personer

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om mulig bakgrunn for skytingen.

– Trolig ble det avfyrt flere skudd, men så langt vi nå vet dreide det seg ikke om en skuddveksling, sier Hjulstad.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalen var det til sammen fem personer til stede i parken i Holsts gate. Tre av personene kom til parken for å møte de to andre. Alle skal være av afrikansk etnisitet. En av dem skal ha trukket fram et håndvåpen og begynt å skyte.

Hørte skudd

Beboere ved parken hørte skuddene. Et øyenvitne sier at offeret ble forfulgt av noen av de andre mennene i parken.

– Jeg hørte mellom seks og åtte skudd. De løp etter mannen inn i parken, der han segnet om. Deretter løp to menn fra stedet, sier øyenvitnet til VG Nett.

Ifølge Dagbladet.no skal de involverte være av somalisk opprinnelse. Politiet startet mandag formiddag med vitneavhør av de to personene som var sammen med offeret på drapstidspunktet. Det var den ene av disse to som ble lettere skadd som følge av streifskuddet.

Ingvild K. Næss/Aftenposten
INGVILD K. NÆSS/Aftenposten