23-åringen ble funnet av politiet sterkt forkommen ved 1-tiden natt til lørdag i Møstavågen i Frei kommune. Kort tid i forveien skal mannen ha blitt plukket opp i Kristiansund.

– Tre menn ble pågrepet i etterkant, hvorav én er løslatt. To menn i 20-årene er siktet for legemsbeskadigelse og frihetsberøvelse, sier jourhavende politiadvokat Merethe Falkevik i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Dømt for vold

Politiadvokaten opplyser at både offeret og de to antatte gjerningsmennene er kjent av politiet fra før.

– De to siktede er begge tidligere domfelt, blant annet for voldsforbrytelser, sier Falkevik til NTB.

Hun opplyser at den skadde 23-åringen ble brakt til Kristiansund sykehus, hvor han fortsatt behandles på intensivavdelingen for blant annet ansiktsskader og en punktert lunge.

– Hevnaksjon

Lederen for etterforskningsavdelingen ved Kristiansund politistasjon, Kristian Gundersen, mener saken er en av de groveste politiet på Nordmøre noen gang har etterforsket.

– Det er brukt grov vold i forbindelse med selve handlingen. Offeret er dessuten blitt forlatt sterkt forkomment. Det ser ut til at det kan være et element av tvang, i form av at vedkommende ble transportert fra Kristiansund og ut av byen, sier Gundersen til NRK.

Motivet er fortsatt ikke klarlagt, men politiet mener det kan dreie seg om en hevnaksjon.