Johnsen ble tirsdag ettermiddag funnet drept i en kjelleretasje på Hinna i Stavanger. Han ble tatt av dage med minst et skudd mot hodet — noe som får drapet til å ligne på en ren likvidering.

Begge de to siktede - som er henholdsvis 27 og 46 år - kjente avdøde som også var en del av det samme narkotikamiljøet. De to er tidligere straffedømte, men ikke for så alvorlige forbrytelser som drap.

Nekter straffskyld

De siktede nektet torsdag for å ha noe som helst med drapet å gjøre. 27-åringen nektet også for å ha påført avdødes leilighet skader under en konfrontasjon der kvelden før Johnsen ble funnet død.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld verken for skadeverk i avdødes leilighet eller for drapet, forteller 27-åringens forsvarer, advokat, Bjarne B. Bastiansen til NTB.

Ifølge rykter skal avdøde ha hatt narkogjeld.

- Var venner

Forsvareren bekrefter derimot at 27-åringen og den tre år yngre kunstmaleren var kamerater.

— Men akkurat hvor nære venner de var, vet jeg foreløpig ikke, forteller Bastiansen, som også har forsvart siktede i en straffesak ved en tidligere anledning.

De to siktede ble pågrepet av politiet under en bevæpnet aksjon på Hinna onsdag ettermiddag. Yngstemann ble straks siktet for skadeverk - etter bråket i avdødes leilighet - mens 46-åringen kun hadde status som vitne. Etter å ha blitt avhørt slapp han fri, men, men torsdag ettermiddag ble han på nytt pågrepet ved sitt hjem på Hinna. Bopelen skal også ha vært fast tilholdssted for 27-åringen.

— Pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller politiavdelingssjef Terje Helland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Vitner hjalp til

Kort tid etter ble begge to siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

— Det er en kombinasjon av tekniske funn på drapsåstedet og i 46-åringens bopel, samt vitneobservasjoner, som har ført til pågripelsen, forteller politiadvokat Olav Veggeberg.

De to siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling klokka 11 fredag, men politiet hadde torsdag ettermiddag ikke bestemt seg for hvor lang varetekt de vil be om.

Politiet har ikke funnet noe drapsvåpen, og letingen etter dette fortsetter.

(NTB)