Det skriver Stavanger Aftenblad.

Heldigvis ble ingen drept av de kulene, sa politiinspektør Bjørn Andersen da han og kollega Ernst K. Rossebø presenterte et mer komplett bilde av ransruter og kamparenaen rundt Domkirkeplassen i Stavanger, mandag morgen for åtte dager siden.

— Politiet ber om vitneobservasjoner fra området Domkirkeplassen, Handelens Hus og Sparekassen fra klokka 05.00 og fram til ranet og politidrapet mandag morgen 5. april.

2. påskedag hadde politietterforskerne i Stavanger mottatt i alt 1758 tips.

— Vi har tatt 550 avhør og etterforskningen fotsetter med full styrke. Faktisk har vi trappet opp etterforskningsstaben fra 70 til 80 personer, sa politiinspektør Bjørn Andersen på pressekonferansen 2. påskedag klokka 15.30. Politiet er rimelig sikre på deler av fluktruten som ranerne tok etter ranet og politidrapet.

Ransbiler passerte gjennom fotgjenger og sykkelundergangen fra Solagata og under Madlaveien ved rundkjøringen mot motorveien, skriver Stavanger Aftenblad.

Ransbiler har passert på gang og sykkelstien langs Våland kolonihage. der har politiet funnet spanske ryttere som ranerne har kastet ut for om mulig å få forfølgere i biler til å punktere.

Ransbiler har passert gjennom fotgjenger og sykkelundergangen fra Bekkefaret mot SIF stadion ved Ullandhaug skole.

— Det er også gjort sikre observasjoner som kan knyttes til ranet på Ullandhaugleitet, altså veien som går fra parkeringsplassen ved foten av Ullandhaugtårnet og videre sørover og ender i Sørmarkveien. Det er også gjort en sikker observasjon etter ranet i Sørmarkveien, sa kriminalsjef Bjørn Andersen på pressekonferansen.

Politiet viste et stort pressekorps kartskisser over hvor de sikre observasjonene er gjort. På den samme pressekonferansen ble det også vist de posisjonene ranere og politi hadde på et tidspunkt mens ranet pågikk, skriver Stavanger Aftenblad.

Skissen viser hvor ranerne hadde postert seg og hvor politiet befant seg med personell og kjøretøy.

Skissen viser tydelig hvorfor en skur av kuler gikk gjennom vinduet i Hennes Mauritz (tidligere Hetland Sparebank) og inn mot Kirkegaten. Der kom det inn politifolk som ble møtt av kuleregnet. Seks kulehull i vinduet og vindusrammen er tydelige eksempel på skuddsalven.

— Jeg kan også opplyse at det ble skutt mot flere politikjøretøyer enn kommandobilen hvor vår drepte kollega Arne Sigve Klungland satt.

Vi hadde en sivil bil i Hetlandsgata. Den ble beskutt, sa politiinspektør Bjørn Andersen. Selv om tipsflommen fra publikum har vært overveldende, ber altså politiet publikum om å melde om flere observasjoner i dagene og ukene før ranet ranet.

Det gjelder observasjoner, foto og videoopptak og påfallende episoder fra Domkirkeplassen, Handelens Hus og Norges Bank.

— Det gjelder også observasjoner i dagene og uken før ranet ved der vi har sikre observasjoner av ransbilene etter ranet. Tenk gjennom hva dere har sett. dette er et puslespill og vi trenger alle brikker vi kan få for å gjøre bildet mest mulig komplett, sa Bjørn Andersen, til stavanger Aftenblad.