– To personer er funnet drept på en hytte like ved Slemmestad i natt. De drepte er en mann på 61 år og en kvinne på 43, sier lensmann Erling Arne Meek ved Røyken lensmannskontor til NTB.

Den drepte mannen er far til 30-åringen.

– Han er pågrepet og siktet for drapene. Han innrømmet drapene overfor politiet i natt, men er ennå ikke formelt avhørt, sier Meek.

– Full av blod

Klokken 2.06 natt til lørdag fikk politiet melding om at en person forsøkte å ta seg inn på puben Lunder’s Lun – Smak og Behag i Slemmestad sentrum, men at han var blitt avvist og hadde knust vinduer.

– Da han kom til restauranten ga han uttrykk for å ha begått en grov kriminell handling, sier lensmann Meek.

Thomas Lunder som er innehaveren av puben, forteller til Aftenposten.no at 30-åringen ropte «hjelp, jeg har drept faren min».

Lunders samboer Astrid Hansen forteller at det var 30-40 gjester inne i publokalet da mannen kom løpende inn, skrikende og full av blod.

– Han hylte og skrek, og virket hysterisk. Vi sendte ham rett ut igjen og låste døren etter ham. Da begynte han å knuse rutene. Det virket på meg som om han kom for å innrømme det han hadde gjort, sier Hansen til VG Nett.

Funnet i stua

Sju minutter etter at politiet var varslet var de på plass og pågrep mannen. Han skal da ha innrømmet overfor politiet å ha begått dobbeltdrapet på en hytte like i nærheten, en hytte hvor han og faren bodde sammen.

Klokken 2.33 var politiet framme på hytta som ligger 1 kilometer utenfor Slemmestad sentrum. Her fant de mannens far og kvinnen som var på besøk på hytta drept. Begge de to skal ha blitt funnet i stua i hyttas hovedetasje.

Den antatte gjerningsmannen skal ifølge lensmann Erling Arne Meek ha brukt en kombinasjon av stump vold og kniv under drapshandlingen. Han ønsker ikke å spekulere i motivet for drapene som politiet mener har skjedd en gang mellom midnatt og klokken 2 natt til lørdag.

Lørdag formiddag var Kripos i gang med tekniske undersøkelser på åstedet.

Avhør

Politiet tror ikke det har vært vitner til drapene, men foretok lørdag morgen og formiddag avhør av folk i nabolaget.

Lensmann Erling Arne Meek er usikker på om politiet får avhørt den siktede 30-åringen i løpet av lørdag. Han har kalt inn til pressekonferanse klokken 14 lørdag ettermiddag.

Advokat Anne Marstrander som er oppnevnt som forsvarer for mannen, sier til NTB at hun håper å få snakket med sin klient lørdag ettermiddag.

Alle de tre er hjemmehørende i Slemmestad-området. Den siktede 30-åringen skal være en kjenning av politiet.