— Begge de to ble pågrepet på bakgrunn av vitneavhør, opplyser vaktleder Johan Gundersen ved Oslo politidistrikt til NTB.

De to 20-åringene blir trolig fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Tre unge menn, to på 19 år og en på 22 år, ble brakt til Ullevål sykehus med alvorlige skuddskader i bryst og buk etter skytingen.

Trolig automatvåpen Skytingen fant sted i 23.30-tiden fredag ved T-banestasjonen på Stovner, bare 50 meter fra Stovner politistasjon.

De to som er pågrepet skal ha avfyrt skuddene mot en bil med til sammen fem personer. Tre av dem ble alvorlig skadd.

Seks vitner til hendelsen ble natt til lørdag avhørt av politiet. To av vitnene skal ha sittet i bilen, og disse kjørte de skadde til legevakten i Oslo etter skytingen.

Politiet har ikke funnet våpenet som ble brukt.

— Trolig er sju — åtte skudd avfyrt. Vi har funnet hylser etter 9 mm-ammunisjon liggende på stedet, trolig fra et automatvåpen, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

Slåsskamp Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for skytingen.

— Vi vet ennå ikke om dette er et gjengoppgjør. Så vidt vi vet tilhørte ikke ofrene noen gjenger, sier Hjulstad til NTB.

Politiet regner derfor ikke med at skytingen på Stovner har noen sammenheng med den siste tidens bråk mellom de såkalte A- og B-gjengene.

Vitner har fortalt at åtte — ti personer skal ha vært involvert i en slåsskamp på Stovner tidligere fredag kveld. Politiet regner med at denne slåsskampen har sammenheng med skyteepisoden, men vil ikke opplyse om hva slags forhold de pågrepne har til de tre skadde.

Kaotisk på sykehuset De skadde 19-åringene er av marokkansk og spansk opprinnelse, mens 22-åringen er av vietnamesisk opprinnelse. Tidlig lørdag morgen var tilstanden til den ene 19-åringen kritisk og ustabil. Tilstanden for de to andre var kritisk, men stabil.

Et titall pårørende møtte opp ved Ullevål sykehus etter at de tre skadde ble brakt dit. Det var en periode kaotiske tilstander ved sykehuset, og politiet sendte derfor patruljer til stedet.

Tidligere fredag kveld ble en 23 år gammel mann knivstukket på Veitvet T-banestasjon. Ifølge operasjonsleder Hjulstad tyder det ikke på at denne episoden har noe med skytingen å gjøre.

NTB