Mens kvinnen i 30-årene var hjemme med to små barn på to og fem år, tok to menn seg inn i huset hennes. Det er uklart hva de to var ute etter, men de ranet ifølge politiet til seg et sett med bilnøkler.

— Vi kjenner ikke til hvordan ranerne kom seg inn huset. De la på sprang da vi var på vei mot stedet. En person ble pågrepet like utenfor huset, den andre kom seg først unna, sier operasjonsleder Lars Stenrød ved Østfold politidistrikt.

Flere politipatruljer lette etter den andre mannen, men til slutt var det en sporhund som sporte ham opp. Hundenesen førte politistyrkene til utkanten av et skogholt noen hundre meter unna.

— Han ble pågrepet rundt klokken 16:45, sier Stenrød.

Begge de arresterte er norske, henholdsvis i 20- og i 30-årene. De skal være kjenninger av politiet og er bosatt i Fredrikstad. Kvinnen fikk skader etter sammenstøtet med ranerne og er tirsdag kveld innlagt på akuttmottaket på Fredrikstad sykehus.

— Vi kjenner ikke til kvinnens tilstand, men barna slapp unna uten fysiske men. De er dog naturlig nok preget av hendelsen, sier Stenrød.