• Forskanset seg i hus med flere kvinner og minst ett barn.

To menn ble pågrepet etter en væpnet politiaksjon ved et gårdsbruk på Gardermoen onsdag morgen, skriver Aftenposten.no.

Væpnet politi omringet gårdsbruket etter at de to forskanset seg der etter en lengre biljakt rundt omkring på Østlandet.

– Det var en kvinne og flere barn i huset. De gjemte seg i huset mens aksjonen sto på. Gjerningsmennene overga seg til slutt frivillig, sier stasjonssjef Paal Sørhagen ved Lillestrøm politistasjon til NTB.

Etter det politiet kjenner til, var de to mennene ikke bevæpnet. Ingen personer ble fysisk skadd i hendelsen.

Tok opp biljakt Biljakten startet etter at politiet i Oslo i 5-tiden oppdaget en stjålet lastebil. Politiet fulgte lastebilen på E6 nordover, og det hele utartet til en forfølgelse.

– Det ble en biljakt som foregikk på kryss og tvers i området, sier Sørhagen.

Lastebilen stoppet til slutt på en Shell-stasjon på Skedsmovollen. Her løftet den lasteplanet, og rev ned taket over bensinpumpene.

– Det var også strømførende ledninger der, og det lot til at sjåføren forsøkte å rive dem ned for å avskrekke politiet, sier stasjonssjefen.

Et politihelikopter ble satt inn, slik at politipatruljene kunne holde lengre avstand fra lastebilen. Flere patruljer fra nabodistriktene bisto også i forfølgelsen.

Hentet av medhjelper Jakten fortsatte et stykke til, men lastebilen ble tvunget til å stanse da den kjørte over en spikermatte på Frogner i Akershus.

– Sjåføren ble da hentet av en annen mann, som ankom stedet i en stjålet personbil. Disse to fortsatte videre, men også denne bilen kjørte over en spikermatte. De stoppet da en personbil som tilfeldigvis kom kjørende forbi, og tvang føreren til å gi fra seg bilen, sier Sørhagen.

De to mennene, som beskrives som kjenninger av politiet, fortsatte til gårdsbruket, hvor de tok seg inn og forskanset seg 6.30-tiden.

Politiet viste ikke om de kunne være bevæpnet, og valgte derfor å bevæpne seg.

Får krisehjelp – Vi fikk kontakt med mennene på telefon, og de overga seg uten dramatikk like før klokken 8, sier Sørhagen.

Politiet har ikke funnet våpen, og Sørhagen sier det foreløpig ikke er noe som tyder på at gjerningsmennene var bevæpnet.

Kriseteamet i Nannestad kommune er kontaktet, og tar seg av kvinnen og barna som bodde i gårdshuset. Også bilføreren som måtte gi fra seg bilen sin vil få tilbud om hjelp.

Fred Gjestad/Aftenposten.no