Begge mennene som ble tatt av snøskredet ved Middagstinden på Kvaløya utenfor Tromsø lørdag, er omkommet.

Det opplyser politiets innsatsleder, Eirik Ruud-Røhne, til NTB.

En vennegjeng på fire personer var på tur ved Middagstinden, og to av dem ble tatt av snøraset. Snøskredet skal ha gått ved 11.30-tiden, men ble ikke meldt til politiet før klokken 12.27 fordi det var dårlig mobildekning i området, og den som meldte fra, måtte gå langt for å oppnå kontakt.

Under dyp snø

De ene av mennene ble ganske raskt lokalisert av letemannskapene. Den andre ble funnet ved 14.40-tiden og hadde da ligget rundt tre timer under snøen.

— Redningsmannskapene måtte ta i bruk de lengste søkestengene, forteller innsatslederen.

Ambulansehelikopteret fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) dro til stedet med en av politiets hundeekvipasjer etter at meldingen om skredet kom. Frivillige mannskaper dro også til området sammen med en politipatrulje. Norsk Folkehjelps skredgruppe rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper. Til sammen 13 personer ble fløyet inn i området, i tillegg til patruljer på ski.

Mann lettere skadd

En mann i 40-årene som var i området da skredet gikk, er brakt til UNN med lettere skader, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved sykehuset til NTB.

Det er ikke meldt om flere savnede etter skredet, som betegnes som stort. Hvordan skredet ble utløst er så langt ikke kjent.

Det er godt vær og omkring null grader i området.