Den ti år gamle jenten lå sammen med sin eldre søster, moren og morens samboer og sov i leiligheten da brannen brøt ut rundt klokken 4. De tre øvrige klarte å redde seg ut av den brennende gården.

Brannen ble slukket ved 7.45-tiden, men etterslokking pågikk frem til klokken 9. Ifølge politiet var røykutviklingen så kraftig at beboerne i hele rekkehusrekka, i alt fem familier, ble evakuert. Men brannen spredte seg ikke.

Ukjent årsak

Politiet har ennå ingen formening om årsaken til brannen som skjedde i Vestbykroken på Dal. Lensmann Asbjørn Nerbø i Eidsvoll og Hurdal bekrefter overfor NTB at det i høst har vært flere ildspåsettelser i området hvor brannen oppsto, men politiet har ikke grunn til å tro at dødsbrannen på Dal natt til 1. juledag var påsatt.

De tre personene som kom seg ut av den brennende leiligheten, ble brakt til Akershus universitetssykehus (Ahus) hvor de ble tatt hånd om.

Eldre kvinne omkom

I Holmestrand omkom en 74 år gammel kvinne da det brøt ut brann i leiligheten hennes i eldresenteret Kjærsenteret søndag formiddag. Brannen ble oppdaget like etter klokken 11, og politi, brannvesen og ambulanser rykket raskt ut. Ilden ble slukket etter kort tid, men livet til 74-åringen sto ikke til å redde.

I tillegg til leiligheten der brannen brøt ut fikk fire andre leiligheter røykskader i brannen. Beboerne i de tilstøtende leilighetene på eldresenteret ble evakuert til en dagligstue på senteret.

– Det har vært gjennomført tekniske undersøkelser på brannstedet søndag. Brannårsaken er ikke endelig klarlagt, men politiet har noen teorier, sier operasjonsleder Tove Bakke i Vestfold politidistrikt til NTB søndag kveld.

Kommunens kriseteam ble etter brannen satt inn for å bistå de rundt 40 beboerne ved senteret.

Flere branner

En mor og hennes 16 år gamle sønn måtte hoppe ut fra annen etasje da det begynte å brenne i huset deres på Skotselv i Øvre Eiker natt til første juledag.

Begge ble kjørt til Drammen sykehus etter brannen, moren skal ha fått lettere røykskader.

Politiet hadde søndag ingen formening om årsaken til brannen, som ble meldt litt etter klokken 3 1. juledag. Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet, og huset ble totalskadd.

Søndag morgen ble også et bolighus på en gård i Skedsmo kommune er totalskadd i en brann. Ingen personer ble skadd i brannen, beboerne i huset befant seg på ferie i utlandet.