Etter ulykken foregikk det en leteaksjon i området i tilfelle det skulle være flere i elva som politiet ikke hadde fått melding om. Leteaksjonen ble etter hvert avblåst da politiet mente å være sikre på at det ikke var flere personer i vannet.

– Alle de involverte i ulykken er antakeligvis russere, sier operasjonsleder Sten Gregersen i Gudbrandsdalen politidistrikt til NTB., men han vet ikke mer om kjønn eller alder på de omkomne.

Kom seg opp selv

Til sammen åtte personer havnet i vannet i ulykken, som politiet fikk melding om klokka 14.40. To er bekreftet omkommet, og klokken 16.15 kunne Gregersen fortelle at de seks andre som havnet i elva var kommet seg på land.

– De kom gående litt etter hvert. Alle kom seg på land selv, men har nok blitt tatt med et stykke av elva før de kom seg opp, sier Gregersen til NTB.

Ingen av de seks som overlevde er sendt til sykehus.

Den ene av de involverte var om bord i en elvekajakk. De andre satt i en raftingflåte.

Tilbyr krisepsykiatri

Politiet opplyser at det vil bli holdt debrifing for de seks som overlevde.

– Vi henter inn krisepsykolog, for å ha en debrifing med de seks overlevende. Vi prøver også å få en russisk tolk opp hit, sier Gregersen, som ikke vet om det var flere enn de åtte i reisefølget.

Daglig leder i Sjoa Rafting, Magnar Aasheim, sier området av Sjoa der flere personer er savnet, har farlig høy vannstand.

Ville ikke raftet der

Det østeuropeiske følget som ble utsatt for raftingulykken, var ikke på en tur i regi av Sjoa Rafting eller andre raftingselskaper i området, ifølge Magnar Aasheim, daglig leder i Sjoa Rafting.

– Sjoa er ok der vannstanden ikke er for høy, men det er enkelte partier man ikke kan gå i, og det er der disse har gått. Det området, Åsengjuvet, krever veldig høy sikkerhet for at ikke noen skal falle ut. Vannstanden der er veldig høy, sier Aasheim til NTB.