En kvinne og en mann, begge i 70-årene, omkom da et vogntog og en personbil kolliderte på E6 nord for Grong i Nord-Trøndelag onsdag ettermiddag. Et søskenpar, en 14 år gammel gutt og en 9 år gammel jente, er alvorlig skadd.

– Det var fire personer i personbilen. To av dem er tatt ut og er på vei til sykehus. De to andre er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Birger Sandvik i Nord-Trøndelag politidistrikt til Aftenposten.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.20. – De to som er i live satt i baksetet på personbilen og er mindreårige, sier Sandvik.

De to omkomne, en mann og en kvinne, satt foran i personbilen som kolliderte med vogntoget på E6 ved Fossland i Nord-Trøndelag. De to ble bekreftet omkommet like etter ulykken.

– Ulykken skjedde på E6 rett nord for Grong. Personbilen ligger delvis under lastebilen, sier Sandvik.

Søskenparet, en 14 år gammel gutt og en 9 år gamle jente, satt bak bilen. 14-åringen ble sendt med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim. Guttens tilstand er meget alvorlig, men stabil, opplyser St. Olavs hospital. Hans ni år gamle søster ble sendt til sykehuset i Namsos. De opplyser at jentens tilstand er alvorlig, men stabil.

Kjell Arvid Lysberg ble øyenvitne til ulykken. Han forteller at lastebilen var lastet med metallskrap.

– Jeg så at hengeren på vogntoget ble havnet mer og mer over på siden, før det veltet over en bil som kjørte nordover, sier Lysberg til Trønder-Avisa.

Vogntoget kjørte nordover på E6. I en høyresving skal vogntoget ha fått problemer, og personbilen som var på vei sørover, kolliderte med tilhengeren, som var lastet med metallskrap. Personbilen havnet under tilhengeren, og tre av de fire passasjeren lå fastklemt i bilen. Brannvesen, UP, redningshelikopter og politipatruljer kom til stedet, og fikk reddet de tre ut.

Politiet fikk melding om ulykken 16.23 onsdag. Føreren av lastebilen kom fysisk uskadd fra trafikkulykken.