110 natteravner, brannvesen, ambulanser, politi, vektere og Viking patruljerte Oslos gater natt til søndag. Det forhindret ikke to voldtektssaker. En 18-årig kvinne skal ha blitt voldtatt ved et utested og en 24-årig kvinne i en pirattaxi.

— Dette er selvfølgelig svært beklagelig. Vi vil fortsette med økt bemanning i ukene fram mot jul. Men dessverre vil det nok være slik at politiet uansett ikke kan være overalt, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo.

— To voldtekter er to voldtekter for mye. Vi var nesten like mange ute denne helgen som forrige helg, men vi klarer altså ikke å være overalt hele tiden, sier daglig leder i Natteravnene, Lars Norbom.

Må ta overgriperne

Forrige helg ble det ikke meldt om noen voldtekter i Oslo. Da skal det ha vært i underkant av 120 natteravner ute i gatene, samt samme politistyrke som denne helgen.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) roser befolkningen i byen som har stilt opp og engasjert seg for å ta natten tilbake. Samtidig understreker han viktigheten av at politiet konsentrerer seg om å få tatt voldtektsmennene.

— Vi skal kjempe mot dette på alle fronter samtidig, men jeg håper også at politimesteren oppfyller det han har lovet når det gjelder å sette av nok ressurser til etterforskningen, sier Stang til Aftenposten.no.

Oslo kommune har økt nattbusstilbudet i byen for at byens innbyggere skal ha en trygg hjemvei. På denne måten skal man også unngå at folk benytter seg av piratdrosjer.

- Ikke ta piratdrosje

Både Natteravnene og politiet advarer folk mot å sette seg inn i ukjente biler.

— Det er veldig viktig å understreke at man ikke skal sette seg i fare ved å sette seg inn i en bil hvor man ikke har noen kunnskaper om sjåføren eller om vedkommende har førerkort, sier visepolitimester Andresen.

Han forteller om en svært hektisk helg for politiet i Oslo, men at den økte bemanningen har ført til at det for øvrig ikke har vært noen alvorlige voldssaker.

— Med den mengden politi og gode hjelpere vi har, har politiet mulighet til å gripe inn i slagsmål og fyll før det blir alvorlig. Vi har hatt veldig mange oppdrag, men det har ikke vært noen alvorlige voldssaker, sier han.