I midten av februar ble en ung kvinne overfalt og voldtatt utenfor Stavanger domkirke. Nå går politiet ut med signalement på den ukjente gjerningsmannen, skriver Stavanger Aftenblad.

Fungerende politistasjonssjef Kristian Johansen opplyser at den første voldtekten skal ha skjedd natt til onsdag 16. februar. Kvinnen er rundt 20 år, gjerningsmannen er oppgitt å være rundt 45 år, trolig afrikaner.

— Han hadde dårlige tenner og er mellom 170 og 175 centimeter høy. Vi har ingen mistenkte, sier Johansen.

22-åring siktet

Heller ikke den andre overfallsvoldtekten i byen i år har vært kjent før nå. Her har politiet siktet en 22-åring. Voldtekten skal ha skjedd inne på et toalett på et utestedet i sentrum 13. mai. Politiet karakteriserer saken som en overfallsvoldtekt. 22-åringen ble pågrepet kort tid etter den angivelige voldtekten. 16. mai ble han varetektsfengslet i Stavanger tingrett. I fengslingskjennelsen kommer fremgår det at siktede er fra Gambia, og at han dagen før han skal ha begått voldtekten, fikk endelig avslag på søknad om opphold i Norge. Mannen nekter for å ha gjort noe straffbart.

Ikke-vestlig

I 2009 ble det anmeldt 23 overfallsvoldtekter og forsøk på dette i Stavanger. 17 av 18 gjerningsmenn bak de siste kjente overfallsvoldtektene var av ikke-vestlig opprinnelse. Fra 8. november 2009 til 16. februar 2011 var Stavanger angivelig fri for overfallsvoldtekter. I fjor høst fikk Rogaland politidistrikt ros av justisminister Knut Storberget (Ap) for innsatsen og mente at andre politidistrikter burde dra nytte av erfaringen fra Stavanger.