Dermed har Drammen fått sin andre og tredje forsvinningssak på under én uke, skriver det.no. Skoleledelsen bekrefter at de frykter tvangsekteskap. Elevene, en 15 år gammel jente og en 16 år gammel gutt, oppholder seg utenlands. Foreldrene er hjemme i Drammen.

Uroen knytter seg spesielt til den 15 år gamle jenten som skolen skal ha oppfattet som engstelig for hva som kunne skje med henne i ferien.

Ikke søkt om fri

Ingen av de to elevene hadde på forhånd søkt om ekstra fri utover ordinær skoleferie. Klassen til de to fraværende elevene er heller ikke informert om hvorfor de er borte.

Rektor ved skolen bekrefter at begge elevene har vært savnet fra undervisningen siden skolestart, skriver det.no.

Av hensyn til elevenes sikkerhet oppgir avisen ikke navnet på skolen.

– Foreldrene har gitt sine forklaringer på hvorfor barna er borte, men vi er ikke fornøyde med svarene som er gitt. Vi har gitt foreldrene en frist til mandag med å få barna tilbake på skolen, sier rektoren.

Kjente ikke til

Virksomhetsleder Liv Gjønnes i Senter for Oppvekst skal ifølge det.no ikke ha kjent til de to nye forsvinningssakene før fredag kveld.

Til avisen sier hun at hun nå etterlyser nye rutiner og retningslinjer for hvordan barnevernet skal forholde seg til og samhandle med andre sektorer i kommunen.

Det første tilfelle

Gjønnes bekreftet overfor VG Nett fredag at det ikke lenger foreligger mistanke om tvangsgifte i den første forsvinningssaken i Drammen.

Saken gjaldt en jente som inngikk avtale med barnevernet om at det skulle gripe inn hvis hun ikke møtte opp til skolestart. Avtalen som den 16 år gamle jenta gjorde, er den første i sitt slag i Norge, og barnevernet bekrefter at de ikke ville fått med seg forsvinningen like fort hadde det ikke vært for avtalen.

– Det skal ikke være snakk om tvangsgifte etter våre vurderinger, sier leder i senter for oppvekst i Drammen kommune, Liv Gjønnes, til VG Nett.

Hun vil ikke kommentere om jentaenholdes tilbake mot sin vilje i Pakistan.

Barnevernet i Drammen opplyser til NRK at jenten vil oppholde seg i Pakistan hele skoleåret