• Vi er dypt bekymret for de seks gjenværende, sier Barth Eide.

To nye nordmenn er gjort rede for i natt. Én av personene er transportert ut av landet og er på vei hjem til Norge. Den andre er i sikkerhet i Algerie.

— Jeg er glad for å kunne melde at ytterligere to av våre kolleger har kommet i sikkerhet. For seks av våre medarbeidere er situasjonen fortsatt uavklart. Situasjonen er svært alvorlig, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil på en pressekonferanse lørdag.

Får medisinsk hjelp

Like etter Lund, holdt utenriksministeren sin orientering.

— Det er med stor lettelse vi kan bekrefte at to av de åtte nordmennene som det har vært usikkerhet rundt, nå er i live og i sikkerhet. Den ene er brakt ut av Algerie, den andre er i In Amenas, hvor han får medisinsk omsorg. Han vil snart fraktes ut av landet, sier utenriksminister Espen Barth Eide på en pressekonferanse.

Hverken Lund eller Barth Eide ønsket å kommentere hvordan de to nordmennene kom seg i sikkerhet.

Gode nyheter

— Dette er gode nyheter i en vanskelig tid, men situasjonen er svært alvorlig og uavklart for seks av våre kolleger, sier Lund.

Han forteller at han de siste timene har hatt mange samtaler med olje- og gassjefen i Alger og konsernsjefene i BP og Sonatrach.

SAS-flyet fikk i natt landingstillatelse i In Amenas, og lander der i dag for å bidra til den medisinske situasjonen, sier Barth Eide

Statoil har fått opplyst at flyet norske myndigheter har sendt ned, har fått landingstillatelse og vil bli brukt i redningsarbeidet i in Amenas.

SAS-flyet lander IN Amenas i dag for å bidra til den medisinske situasjonen.

Lund sier det er et godt samarbeid mellom de internasjonale selskapene i Algerie, Statoil og norske myndigheter

Håper fortsatt

— Vi gjør alt vi kan for å følge opp alle de pårørende og berørte til alle involverte, sier Helge Lund.

Han skal i dag besøke nordmennene som har kommet seg hjem fra Algerie.— Vi må aldri miste håpet. Hele vår organisasjon jobber med ett mål for øyet: Å identifisere, finne og bringe våre ansatte til Norge, sier konsernsjefen.

— Informasjonen i dag har tent et nytt håp om at vi kan få flere gode nyheter i timene som kommer, sier Barth Eide på pressekonferansen.

TO NYE REDDET: Den ene av de to nordmennene som ble reddet i natt er brakt ut av Algerie, den andre er i In Amenas, hvor han får medisinsk omsorg. Han vil snart fraktes ut av landet, opplyste konsernsjef Helge Lund på pressekonferansen lørdag.
JARLE AASLAND, STAVANGER AFTENBLAD