De to mennene i 20-årsalderen var maskerte og bevæpnet med en sølvfarget pistol og kniv da de ranet butikken. Mange kunder og de ansatte ble beordret til å legge seg ned på gulvet mens ranerne gikk løs på kassaapparatene.

– Vi ble faktisk varslet om ranet av en kunde som fikk beordring om å legge seg ned av ranerne mens han snakket med oss, sier vaktsjef Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt.

Han karakteriserer ranet som brutalt. Det var mange kunder inne i butikken da hendelsen utspant seg og selv om ingen personer kom fysisk til skade, var det en skremmende opplevelse for de fleste.

Det er ikke kjent hvor mye ranerne fikk med seg, men ifølge Jahr dreier det seg trolig om et mindre pengebeløp. Det er også sannsynlig at de to ranerne var sammen med en tredje person som hadde jobben som sjåfør.

De to mennene kjørte fra stedet i en grønn, stjålet Ford Escort stasjonsvogn. Bilen ble torsdag kveld funnet på en parkeringsplass ved et boligområde i Vardeåsen nord i Skedsmo. Hvor gjerningsmennene har forsvunnet siden er ikke kjent.

– Vi har to vitner som har sett personene som var på parkeringsplassen torsdag morgen og ettermiddag. Vi er interessert i å komme i kontakt med flere vitner, sier Jahr.

NTB