De to mennene ble pågrepet på E6 ved Sarpsborg, melder NRK. Politiet bekrefter pågripelsen, men sier de to jentene ikke var i bilen. Bilen som ble stoppet, var en svenskregistrert blå Saab som var etterlyst etter at to jenter på ett og tre år ble kidnappet på Brandbu i Gran kommune på Hadeland tirsdag formiddag.

Maskerte menn

To maskerte menn truet til seg jentene mens de hadde samvær med moren under oppsyn av en barnevernsansatt.

— Vi kan bekrefte at dette skjedde i forbindelse med samvær under oppsyn. Barna var sammen med mor, og en ansatt i barnevernet var også til stede, sier politiførstebetjent Petter Lid i Vestoppland politidistrikt til NTB. TV 2 melder at samværssamtalen fant sted ved barnevernets kontor og at det var her de maskerte mennene slo til.

— Det var to menn som truet til seg barna, men ingen av de voksne kom til skade.

Pepperspray

Ifølge Aftenposten.no er moren fra Irak, men det er foreløpig ikke kjent hvor faren er fra. Avisen melder at det ble brukt elektrosjokkvåpen og pepperspray under kidnappingen.

Lid vil ikke gå nærmere inn på hvordan mennene truet til seg de to søstrene. Han sier også at de ikke vet noe om tilstanden til de to barna.

Politiet har foreløpig ingen konkret teori om hvem som står bak kidnappingen.

— Det var ikke mulig å kjenne igjen kidnapperne, legger Lid til. Operasjonsleder Pål Andersen opplyser til Dagbladet at barnas foreldre er fra Vestoppland og Østfold.

— Ingen av dem er fra Brandbu, men stedet ble valgt fordi det er nøytral grunn.

Barnevernet avventer

Det lokale barnevernet i Gran kommune sier de avventer hva slags bistand politiet eventuelt ønsker seg i saken.

— Vi foretar oss i utgangspunktet ikke noe nå. Vi har bare sett dette på nettet, så vi vet ingenting. Vi vet ikke hva det gjelder eller hvem det gjelder, sier leder Astrid Kvernberg i barnevernstjenesten.

Politiet fikk melding om kidnappingen klokken 10.31 tirsdag formiddag.