— Vi har pågrepet en person som er siktet for drap. Ut over det kan vi ikke gi flere opplysninger på det nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Stein Watne, til fvn.no klokken 01.10 natt til mandag.

Politiet slo full drapsalarm da en kvinne ble funnet død i en bolig på Holt Camping i Tvedestrand søndag kveld.

Ifølge Watne er den siktede mannen ikke avhørt ennå. Siktede ble pågrepet sendt søndag kveld.

— Vi etterforsker det som sannligvis er et drap begått på en adresse i Tvedestrand. En kvinne er funnet omkommet på stedet, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no ved 22.30-tiden.

Politiet fikk melding om brann på åstedet klokken 19.34. Da politifolkene kom til stedet, ble det umiddelbart besluttet å tilkalle krimteknikere.

Funn av død kvinne

— Politiet fikk en melding om at en død person var funnet i en leilighet i forbindelse med campingplassen. Det førte til at politiet og andre nødetater rykket ut til stedet. Ut fra det som ble observert, så tilkalte politiet krimtekniker til stedet, opplyste jourhavende jurist og påtaleansvarlig i Agder politidistrikt, Nils Grønås, til fvn.no tidligere i kveld.

Krimteknikere jobbet hele søndag kveld på funnstedet. Området er sikret av politiet.

I 50-årene

Operasjonsleder Austad ville tidligere i kveld ikke kommentere om noen var siktet i saken. Han ville heller ikke gå ut med alderen på den omkomne. Ifølge Agderposten er den drepte kvinnen i 50-årene.

— Hva er grunnen til at dere tror det dreier seg om et drap?

— Det er fordi det er funnet en død kvinne som bærer preg av å være utsatt for et drap, sa Austad uten å ville gå nærmere inn på omstendighetene.

Politiet opplyser at det pågår omfattende etterforskning i drapssaken.

— Det er teknikkere på åstedet nå. I tillegg avhøres vitner og vi er i gang med taktisk etterforskning, sa Austad til fvn.no søndag kveld.

- Mistenkelig dødsfall

Da fvn.no snakket med politiet i 22-tiden ble funnet av kvinnen omtalt som et mistenkelig dødsfall.

Innsatsleder Per Lennart Johnsen opplyste til fvn.no at et vitne kontaktet politiet da den omkomne ble funnet i leiligheten. Vedkommende avhøres av politiet søndag kveld.

Det skal være store sot og brannskader inne i den aktuelle boligen, men det er ingen synlige skader å se fra utsiden.

Natt til mandag skriver Agderposten at den siktede mannen skal være avdødes sønn. Politiet vil ikke kommentere om det er noen relasjon mellom den antatte drapsmannen og avdøde.