SISTE kl 19.30: Sea King redningshelikopter er kommet frem, og Hovedredningssentralen Nord-Norge bekrefter at to menn — en nordmann og en svenske - er omkommet.

- Vi har ikke ytterligere opplysninger om de omkomne, sier pressemedarbeider Tove Kaspersen ved HRS Nord-Norge til bt.no.

Helikopteret, eid av et svensk selskap, drev med reinsanking i fjellområdet ved Mosjøen. Ifølge politiet skjedde styrten ved Langvatnet i Vefsn.

Det skal ha vært sterke snøbyger i området.

«2 personer i helikopteret»

Fra helgelandspolitiets logg

Klokken 18.45 bekreftet pressemedarbeider Tove Kaspersen ved HRS Nord-Norge at helikopteret er styrtet sørøst for Mosjøen.

— En politipatrulje fra Helgeland og mannskaper fra Røde Kors er kommet til stedet. De to i helikopteret er en svensk pilot og en norsk passasjer. Det er for tidlig å si noe mer, men det skal være snakk om to menn, sa Kaspersen.

- Forferdelig

Det er et helikopter av typen Robinson R44 fra svenske Jämtlands Flyg som styrtet onsdag kveld.

Det føles veldig forferdelig å ikke vite hva som er skjedd

Sara Grinde, daglig leder i selskapet som eier helikopteret

— Det er vårt helikopter, ja, sier daglig leder Sara Grinde i Jämtlandsflyg til bt.no i 19-tiden onsdag.

— Vi vet ingenting nå. Vi venter på at redningshelikopteret skal komme frem til plassen. Piloten var en mann fra oss, bekrefter Grinde.

Hun sier det absolutt kan bli aktuelt å sende folk fra selskapet til Nord-Norge.

— Først avventer vi beskjed fra redningsmannskapene. Vi er i ferd med å informere pilotens familie, men har ikke fått tak i alle, sier Grinde.

Selskapet har hovedbase i Östersund. Men det aktuelle helikopteret kom fra Tärnaby i Nord-Sverige, der selskapet også har base.

- Hva tenker du om det som nå skjer?

— Det føles veldig forferdelig å ikke vite hva som er skjedd, sier Grinde.

I Vefsn

I en logg fra Helgeland politidistrikt ble det relativt tidlig slått fast at det var to personer i helikopteret. Her er ordlyden i loggen:

«110112 kl 1715 MISTANKE OM HELIKOPTERSTYRT, VEFSN. Melding om mulig helikopterstyrt v/Langvatnet i Vefsn. 2 personer i helikopteret. Situasjonen uavklart, redningsmannskaper og politi er sendt ut mot stedet. Situasjonen fortsatt uavklart.»

Vitne: - Lyden ble plutselig borte

— Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en melding om at et helikopter har styrtet, sier stabssjef Jens Berget.

— Helikopteret ble brukt i forbindelse med reinsanking, og det var en person på bakken som var i samme ærend. Vedkommende så ikke noen styrt, men lyden av helikopteret ble plutselig borte, opplyste stabssjef Jens Berget i Helgeland politidistrikt like etter alarmmeldingen.

Politiet fikke bistand fra redningshelikopter, ambulansehelikopter og Røde Kors.

En nødpeilesender skal ha blitt utløst i området.

ROBINSON 44: Det var ethelikopter av denne typensom styrtet ved Mosjøen onsdag kveld.
JvL/Flickr.com/Creative Commons
«FORFERDELIG»: - Det føles veldig forferdelig å ikke vite hva som er skjedd, sier Sara Grinde, daglig leder i det svenske selskapet som eier det styrtede helikopteret.
FRA JAMTLANDSFLYG.NO