De to kvinnene ble meldt savnet, etter at de ikke kom tilbake fra en skitur. Også kvinnenes bil er borte.

De to savnede kvinnene, henholdsvis 51 og 37 år gamle, kjørte bil fra Drammen til Norefjell og planen var å gå på ski til Høgevarde turisthytte på Norefjell i Buskerud. En skitur på rundt 12 kilometer. Der skulle de overnatte til neste dag og så reise hjem.

Kvinnene ble meldt savnet av broren til 51-åringen fredag ettermiddag, to dager senere, etter at arbeidsgiverne til kvinnene tok kontakt med familien.

— Vi satte da i gang en leteaksjon. Vi har blant annet fått bekreftet at de ikke har vært på turisthytta på Høgevarde. Bilen de kjørte i er heller ikke blitt observert av noen, sier politiførstebetjent i Søndre Buskerud politidistrikt Tor Stein Hagen til NTB.

Lørdag kveld meldte et vitne seg og opplyste at han hadde møtt kvinnene på ski nyttårsaften.

— Vitnet opplyser at han møtte en norsk og dansktalende kvinne på Tempelsæter på Gråfjell, litt sør for Høgevarde turisthytte på ettermiddagen nyttårsaften, forteller operasjonsleder Embret Arntsen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet etterlyser bilen kvinnene kjørte i, en burgunderrød Toyota Corolla, 1998-modell med registreringsnummer KF77460.

(NTB)