— Det er en ufattelig tragedie som har rammet oss, sier Kristiansund-ordfører Per Kristian Øyen (Ap) etter at to ni år gamle jenter falt i sjøen og døde søndag kveld.

De to jentene falt i sjøen utenfor Karihola i Kristiansund etter å ha blitt skylt bort av en bølge. En tredje jevnaldrende jente som var med på leken, unngikk bølgen som tok de to vennene.

En stor leteaksjon ble satt i gang da jentene ble meldt savnet klokken 18.43. En av jentene ble funnet etter kort tid av en politipatrulje, mens den andre ble funnet av en søkebåt ved 20.20-tiden.

Først ved 22.30-tiden ble den livreddende behandlingen ved Kristiansund sykehus avsluttet, opplyste Helse Nordmøre og Romsdal søndag kveld.

Samme klasse - Mine tanker går til de pårørende, til venner og slekt. Det er så forferdelig trist, sier ordfører Per Kristian Øyen til NTB.

De tre jentene gikk i samme klasse ved Dalabrekka skole på Kirkelandet i Kristiansund. Mandag blir det ingen vanlig skoledag her.

— Det blir ikke undervisning, men åpen skole for alle som har behov for å være samlet. Det planlegges også en minnestund, men her er detaljene ikke på plass, sier Øyen natt til mandag.

Ordføreren legger til at Kirkelandet kirke holder åpent fra klokken 12 mandag, der alle som har behov for det kan komme og tenne lys og minnes de to jentene.

Tilbyr hjelp Kommunens kriseberedskap var samlet hele søndag kveld.

— Vi har forberedt mandagen og er klar til å tilby hjelp og oppfølging til dem som måtte ha behov for det. Også gjennom natten til mandag holder kommunens sentralbord åpent, og det vil være noen å snakke med for dem som trenger det, sier ordføreren.

Også jentenes nærmeste familie har fått tilbud om hjelp fra kommunen, og begge familiene hadde søndag kveld besøk av prest.

Hørte skrik I redningsaksjonen søndag deltok Redningsskøyter, losbåt, Røde Kors, luftambulanse, dykkere, politiet og et Sea King-helikopter i søket.

Begge jentene fikk behandling på stedet før de, sterkt nedkjølt, ble fløyet til sykehuset.

Ulykken ble meldt av en turgåer i nærheten, som slo alarm etter å ha hørt skrik fra stedet.

Det er ikke kjent om det var voksne til stede da ulykken skjedde.