De to jentene på 17 og 19 år lå i sjøen i 20 minutter før de ble hentet opp av dykkere. Tirsdag ettermiddag bekreftet Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) overfor NTB at begge jentene døde av skadene.

Det var fire ungdommer i bilen, to jenter og to gutter. De to guttene på 20 og 21 år klarte å komme seg ut av bilen ved egen hjelp, mens jentene ikke kom seg ut og måtte hentes opp av dykkere.

Etterforsker

Etter at dykkerne hadde klart å ta jentene ut av bilen, ble det umiddelbart startet gjenopplivning av de to. De ble sendt med ambulansefly til Universitetssykehuset i Tromsø hvor behandlingen fortsatte, men livene sto ikke til å redde. Politiet opplyser at den ene jenta var hjemmehørende i Vadsø og den andre i Tana.

Operasjonsleder Lars Rune Hagen i Østfinnmark politidistrikt sier til NTB at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, men det skal ikke være mistanke om promillekjøring. Det er likevel tatt blodprøve av sjåføren. Han er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og førerkortet er beslaglagt til man får klarlagt hendelsesforløpet, går det fram av politiets logg.

Politiet etterforsker saken som en ulykke og det vil bli foretatt avhør av de to guttene som var i bilen og eventuelle andre vitner til hendelsen. Politiet fikk melding om ulykken klokken ett natt til 17. mai.

Åpnet ungdomshuset

Kommuneledelsen i Vadsø har åpnet et samfunnshus hvor byens ungdommer kunne samles etter ulykken. I tillegg til kommunens folk stiller foreldre og Røde Kors opp.

— Det går mye rykter når slike ulykker skjer. Vi valgte derfor å samle ungdom og russ for å få ut korrekt informasjon, sier rådmann Jens Betsi til NRK.

Ulykken skjedde ved den gamle dampskipskaia i sentrum av Vadsø.

Nordlys skriver på sine nettsider at russen i Vadsø avlyste mange av sine aktiviteter etter ulykken, men kommunens arrangementer fortsatte som planlagt.