– Mennene satt i foreløpige avhør i natt. Både taktisk og teknisk etterforskning pågår utover dagen, opplyser operasjonsleder Egil Karlsen ved Stavanger politidistrikt til NTB.

Han har ellers ingen ytterligere opplysninger enn det som forelå like over midnatt – at en mann er skutt og drept lørdag kveld og at politiet kort tid etter pågrep to personer ikke langt fra åstedet, begge kjenninger av politiet.

Det er fortsatt for tidlig å si om de pågrepne og den drepte tilhørte samme miljø.

Det vil i løpet av helgen bli tatt stilling til når de pågrepne eventuelt fremstilles for varetektsfengsling. Det vil tidligst skje mandag, ifølge operasjonslederen.

– Vi ønsker foreløpig ikke å kommentere saken ut over dette, sier Egil Karlsen.

Uklart

Politiet fikk melding om skytingen klokken 21.35 lørdag kveld, i Sverres gate like ved politihuset i Stavanger sentrum.

Omstendighetene rundt drapet var ved middagstider søndag fortsatt uklare. Ifølge Aftenbladet.no skjedde drapet i et brakkelignende bygg like bak Varmestuen. Varmestuen eies av stiftelsen Varmestuens venner, som driver med alkohol— og rusomsorg.

De to pågrepne skal begge være menn i midten av 20-årene, og ifølge Aftenbladet.no var de i besittelse av et skytevåpen da de ble tatt. Operasjonsleder Kurt Løklingholm opplyser at de to pågrepne er kjenninger av politiet.

Ifølge VG Nett ble det avfyrt ett eller to skudd.

Flere skudd

Naboer som ikke ønsker å ha havnet på trykk, opplyser til Aftenbladet.no at de hørte to skudd i området også fredag kveld.

Kort tid før skytingen i Stavanger sentrum lørdag kveld, ble det meldt om skudd i et annet nabolag i Hillevåg. Et skudd gikk gjennom døren på en parkert bil. Dette skjedde i det samme nabolaget der det var en væpnet politiaksjon i forrige uke.

Da ble en mann i 40-årene funnet blodig og forslått på gaten utenfor et hus. To menn i begynnelsen av 30-årene ble pågrepet, og alle de involverte var kjenninger av politiet.

Politiet trodde natt til søndag at det ikke var noen forbindelse mellom skyteepisodene.