Mannen som bor i leiligheten i første etasje der ugjerningen skjedde, hadde fredag kveld invitert 12-14 venner til et kombinert bridgelag og 75-årsfeiring. Han er blant de fire eldre mennene som ble funnet i huset ved 12-tiden lørdag formiddag. Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt vil ikke bekrefte om han er død eller skadd ettersom alle pårørende ikke er varslet ennå.

— Det ble nytt alkohol på sammenkomsten. De fleste gjestene forlot huset like før midnatt, men 75-åringen og tre andre ble igjen. Niesen hans som bor i andre etasje i det samme huset, hørte krangling, men etter klokken 01 roet det seg ned og ble stille. Vi vet ikke hva krangelen dreide seg om eller hva motivet for ugjerningen kan ha vært, sier Abrahamsen til NTB.

En av de fire

Politiet regner med at skytedramaet i Stølsvegen utspant seg etter klokken 01 natt til lørdag, men kan foreløpig ikke fastslå drapstidspunktet. Det var en nabo som også hadde vært til stede på festen, som fant de fire lørdag formiddag.

— Vi tror at en av de fire har forårsaket ugjerningen, men vet ikke hvem. Vår foreløpige konklusjon er dermed at vi ikke leter etter en gjerningsmann som har stukket av fra åstedet, sier Abrahamsen.

Han påpeker at politiet fortsatt er interessert i å komme i kontakt med folk som har vært i villaområdet på Årvoll natt til lørdag, og som kan ha sett noe. Alle festdeltakerne er identifisert, men politiet hadde lørdag ettermiddag ikke fått kontakt med alle.

Nært hold

Alle de fire ble funnet i stua i leiligheten, og alle var skutt på nært hold. En av de skadde ble funnet på gulvet med skuddskader i ansiktet. Han hadde et våpen under seg, en salongrifle av kaliber 22.

Fra Ullevål sykehus får NTB opplyst at tilstanden hans er kritisk og skadene er livstruende. Den andre skadde har også alvorlige skuddskader i hodet, men tilstanden hans blir ikke betegnet som livstruende. Han var ikke i stand til å la seg avhøre av politiet lørdag.

Både de døde og de skadde ble fraktet ut av leiligheten like etter klokken 13 lørdag. En ambulanse fraktet de to skadde mennene til Ullevål sykehus.

(NTB)