Klokken 15.22 fikk politiet melding om at et mikrofly hadde styrtet i en åker ved Tomb jordbruksskole i Råde.

To menn — den ene i 30-årsalderen og den andre i 40-årene - omkom i flyulykken. Vi arbeider med å varsle pårørende nå, sier Anders Strømsæther i Østfold politidistrikt overfor Aftenposten.no.

Ifølge Strømsæther var det flere øyenvitner til ulykken. Både de og pårørende får nå assistanse av et kriseteam.

- Hva har de sett?

— Det er for tidlig å si. Vi vil etter hvert bringe klarhet i hvem som har sett hva. Vi vil også samle informasjon gjennom tekniske undersøkelser.

Det er ukjent hva som forårsaket ulykken. Mikroflyet tok fyr rett etter styrten.

— Flyet var totalt utbrent da redningshelikopteret kom til stedet, sier Andreas Bull ved Hovedredningssentralen til Aftenposten.no.

Helikopter og politi

Redningssentralen sendte helikopter fra Rygge og luftambulanse fra Lørenskog. Store politistyrker og et politihelikopter kom også til stedet.

— Flyet skulle overfly biogassanlegget på Tomb jordbruksskole og fløy flere runder over området. Flyet fløy normalt helt til det skulle svinge, da virket det som det mistet all fart, og gikk rett i bakken, forteller et øyenvitne til f-b.no.

— Flyet var overtent nesten med en gang etter flystyrten, forteller øyenvitnet.

Øyenvitnet skal ha stått kun «et par hundre» meter unna punktet der flyet traff bakken, i en åker øst for Tomb jordbruksskole.

Ifølge øyenvitnet var flyet omtrent hundre meter over bakken da det styrtet.

Utreder ulykken

Politiets teknikere er på vei til stedet. Det samme er representanter for havarikomitéen ved mikroflyseksjonen i Norsk Luftsportforbund.

— Vi er i gang med å nøste opp hva som har skjedd, sier Tor Berg, leder av havarikomitéen, til Aftenposten.no.

Hittil i år har flytryggingsrådet i Mikroflyseksjonen registrert syv hendelser eller havarier med mikrofly i Norge. I 2009 ble det registrert 26 slike hendelser.

Roger Holm, leder av Mikroflyseksjonen, sier til nrk.no at flyet var stasjonert i Østfold ved Huseby.

— Det er et fly av typen RANS 6. Vi har ikke hatt alvorlige hendelser med denne typen fly på mange år. Vi er fylt av sorg for at dette har hendt, sier Holm til nrk.no.