En 18 år gammel mann er siktet for bilbrukstyveri etter at to 18-åringer som har vært savnet siden fredag ble funnet døde mandag.

De døde ble funnet nær en stjålet bil som politiet mandag fant på fem meters dyp utenfor en brygge i Drammenselva.

Politiet fikk tips av den siktede 18-åringen om hvor bilen befant seg, og hevet bilen på mandag ettermiddag. De savnede 18-åringene ble funnet av dykkere ved 21-tiden mandag.

Ikke kriminelt Det er dårlig sikt i vannet, og dykkere fra brannvesenet har søkt etter de savnede 18-åringene i området der bilen ble funnet, skriver Drammens Tidende.

To 18 år gamle menn ble like før klokken 21 mandag funnet døde i vannet i nærheten av ei brygge i Drammen, opplyser politiet.

— Det er ingenting som tyder på at det er noe kriminelt bak forholdet, bortsett fra at bilen var stjålet, sier Jan Erik Strøm, stasjonssjef ved Drammen Politistasjon. Politiet fortsetter likevel etterforskningen og den siktede 18-åringen blir i politiets varetekt, selv om siktelsen bare er for tyveri av en bil..

Ifølge TV2 Nyhetskanalen ble 18-åringene funnet like ved der bilen ble funnet.

Søket etter bilen og de savnede startet mandag etter at en mann meldte seg og fortalte at han og vennene hadde stjålet en bil. De hadde så havnet i Drammenselva. Personen som meldte seg hadde kommet seg ut, men han visste ikke hvordan det hadde gått med vennene sine.

18-åringen som overlevde er arrestert, siktet for bilbrukstyveri.

— Vi vil nå sjekke forklaringen til mannen som overlevde, og en eventuell utvidelse av siktelsen vil bli vurdert på bakgrunn av etterforskning og av våre jurister tirsdag, sier Strøm til Aftenposten.no .

Pussig forklaring - Hva har den siktede forklart som årsak til at det gikk flere dager fra hendelsen til han meldte seg?

— Det kan jeg ikke si noe om. Men vi synes jo det er pussig, og er en av de sidene vi vil jobbe videre med.

- Er det ikke straffbart å forlate noen i hjelpeløs tilstand?

— Jo det er en egen paragraf som sier noe om det, og der er det noe sprikende forklaring hos 18-åringen, sier politistasjonssjefen

- Hva har han fortalt om hendelsesforløpet?

— Det kan jeg ikke si så mye om, sier Strøm som heller ikke vil svar på om den siktede 18-åringen var fører eller passasjer i bilen.

- Var det alkohol inne i bildet?

— Det er ingenting som tyder noe på det, men det vil obduksjon av de avdøde gi oss svar på.

Savnet siden fredag De to omkomne 18-åringene har vært savnet siden fredag, og det har vært søkt etter dem i området rundt Drammenselva hele mandag. Politiet jobber nå med en formell identifisering av de omkomne, men regner med at det er de savnede 18-åringene.

Bilen er en rød Mazda. Den skal ha blitt stjålet fra Tollboden hotell på Strømsø en gang etter kl. 22.00 fredag kveld. Biltyveriet ble meldt til politiet i ettermiddag, skriver Drammens Tidende.

Detaljer om hvordan den tredje 18-åringen kom seg ut av den synkende bilen, og hvorfor han ikke meldte fra til politiet før mandag ettermiddag, er foreløpig ikke kjent, ifølge Drammens Tidende.