To personbiler ble rammet av raset, som skjedde ved 20.30-tiden søndag kveld.

– I den ene bilen satt det en mann og en kvinne, som kom seg uskadd fra hendelsen. Men mannen som satt i den andre bilen fikk alvorlige skader, sier operasjonsleder Jan Erik Kjelle i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Mannen ble fraktet til Molde sjukehus, som ved 22.30-tiden beskrev mannens tilstand som uavklart. 42-åringen fikk skader i bryst, buk og venstre arm og bein.

Mannen måtte ha hjelp til å komme seg ut av bilen.

– Kjøretøyet fikk store skader. Vi fikk melding om ulykken klokken 20.27, og han var frigjort fra bilen 20.44, sier Kjelle.

Riksvei stengt

Rundt 6,5 kilometer av riksvei 70 ble søndag stengt på strekningen Ålvundfjord-Sunndalsøra.

– Det er tre tunneler på strekningen Sunndalsøra nordover mot Kristiansund, og raset gikk ved åpningen av den andre tunnelen. Det er kaotisk på ulykkesstedet. Det er fortsatt rasfare, opplyser Nygård.

Alt av tilgjengelig mannskap var søndag kveld på stedet. Først mandag skal geologer i gang med å vurdere videre rasfare, før det kan bli aktuelt med gjenåpning.

— Sterkt ramponert

Administrerende direktør i avisen Tidens Krav Jan-Erik Larsen kom tilfeldigvis til rasstedet bare noen få minutter etter at raset var gått.

– Vi var på vei hjem fra hytta, og det var stor trafikk på veien. Jeg så den ene bilen var truffet av en stor stein. Den var sterkt ramponert og hadde havnet i grøfta. Det satt flere personer i bilen, men bare en person var visstnok alvorlig skadd, forteller Larsen til NTB.

Den andre bilen som ble truffet hadde klart å kjøre gjennom raset og inn i tunnelen.

– Den bilen var også helt ødelagt og punktert på alle fire hjul. Heldigvis var personene som satt i bilen fysisk uskadd, men det må ha vært en nifs opplevelse, forteller øyenvitnet.

Flere privatbilister fikk stanset trafikken mot ulykkesstedet før politiet rakk å komme fram til rasstedet.

Svært rasutsatt

Oppdølstranda i Sunndal er en av de mest rasutsatte veistrekningene i landet, uttalte leder i Nasjonal rassikringsgruppe Åshild Kjeldsnes, til NRK i fjor.

I april i år aksjonerte skoleelever fra Sunndal ungdomsskole med å dele ut informasjonsmateriell til fylkestinget i Møre og Romsdal for å få rassikret den utsatte strekningen.

Strekningen ved Oppdølstranda er så utsatt at foreldreutvalget ved Ålvundeid barneskole i vår krevde to skolebusser for å redusere konsekvensene hvis et steinras skulle treffe den ene skolebussen.

Både elevene og samferdselsutvalget i Møre og Romsdal mener det bare er en fullgod løsning som kan løse problemet, nemlig én lang tunnel på hele strekningen der det i dag er tre tunneler.

15. april i år vedtok fylkestinget i Møre og Romsdal en samlet anbefaling om strakstiltak og at den rasutsatte Oppdølstranda skal prioriteres av politikerne. (©NTB)