Politi og brannvesen fikk melding om brannen på Alvim i Sarpsborg klokken 10.38 onsdag. De fikk beskjed om at det skulle være barn inne i huset.

– Da vi kom fram sto flammene ut av vinduene på den ene siden av huset. Vi fikk fort bekreftet at det var to barn der inne og sendte umiddelbart inn røykdykkere. Vi ga dem beskjed om å gi blaffen i det som hadde med brannen å gjøre og bare konsentrere seg om å få de to barna ut, sier overbefal Bjørn Åge Sørensen ved Sarpsborg brannvesen til NTB.

I trappegangen møtte brannfolkene et flammehav. De fikk slått ned flammene og brakt barna ut. Det ble lenge gjort forsøk på gjenoppliving på de to barna

– Dessverre var det for sent, sier Sørensen.

Sjokk— og røykskader

Ifølge politiet bodde det ti personer i tomannsboligen.

– Det var seks personer i huset da brannen startet. To av disse befant seg i første etasje og kom seg ut uskadd. I annen etasje var det to barn og to voksne. Begge barna mistet livet, mens faren deres og et annet familiemedlem er sendt til sykehus, sier Terje Lindahl, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Barnefaren (45) har fått alvorlige inhalasjonsskader og er til behandling ved Sykehuset Østfold. Tilstanden er stabil. For den andre skadde, en 32 år gammel mann, er tilstanden ennå uavklart.

– Han er til undersøkelser, sier assistentlege Stian Ross ved medisinsk avdeling.

De omkomne barnas mor var ikke hjemme da brannen startet.

Ukjent brannårsak

Til sammen jobbet elleve-tolv brannfolk med å slukke brannen.

– Vi rykket først ut med sju stykker, men det var også en brannmann på stedet allerede. Han hadde vært på besøk i nærheten, sier overbefal Sørensen.

I 12-tiden var brannen fortsatt ikke helt slukket, men brannvesenet hadde da kontroll over flammene.

Ifølge et øyenvitne er det ikke mange utvendig synlige tegn på at det har vært brann i boligen. Hele huset står, og fra veisiden har ikke flammene gått gjennom taket. Bare et par knuste vinduer i annen etasje vitner om brannen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

SCANPIX