For noen uker siden mottok Marita Jagerstein (28) en liten og lett pakke på størrelse med en A4-konvolutt på døra. Avsender var en skredder i Shanghai.

– Det første jeg tenkte da jeg så pakken var at nå er jeg blitt skikkelig lurt. Den konvolutten kunne umulig romme en hel brudekjole, sier Jagerstein.

Men kjolen i silke og chiffon var som bestilt.

– Det eneste jeg har gjort er å sy den litt inn over brystet. I tillegg har jeg byttet ut de hvite knappene og steinene med rødt tilbehør. Det var for å gjøre kjolen mer personlig, sier hun.

Kjolen, inklusive moms og frakt, kom på totalt 1800 kroner. Etter å ha betalt for skredder i Norge og tilbehør kom kjolen på totalt 3000 kroner.

– Selv om jeg er helt hekta på netthandel, var jeg i utgangspunktet litt skeptisk til å kjøpe brudekjole på nettet. Men siden en venninne hadde gjort det, og var fornøyd, prøvde også jeg, sier hun.

Smoking

Brudgommen Andreas Jonsson (30) er en mer uerfaren netthandler, men han tok sjansen på å bestille hvit smoking fra Shanghai.

– Den passet fint. Jeg har kun gjort noen små justeringer hos skredder, sier Andreas.

Selv tror han at hadde sluppet å sy jakken litt ut, hadde han tatt mål hos en skredder her i Norge først.

– Vi tok selv mål, men det anbefales at man tar mål hos en skredder, sier han.

Også Andreas' antrekk kom på 3000 kroner totalt. For smokingen betalte han 1800 kroner, inklusiv moms og frakt.

– Med tilbehør og justeringer har vi fått hele brudestasen til samme prisen som jeg hadde regnet med å betale for en brudekjole. Også kjolen til datteren Felicia (2) har en overkommelig pris. Den kostet 200 kroner i Syden. Pengene vi har spart, bruker vi på en større fest, sier Marita.

– Da broren så hvor fornøyde vi var, bestilte han en skreddersydd dress fra Shanghai. Han betalte 1000 kroner, og er kjempe fornøyd, sier Andreas.

Det eneste som ikke kom frem i tide, var dressen til brudesvennen.

– Bestillingen får et referansenummer, som gjør det mulig å følge leveransen på nettet (tracking). Dressen er sendt fra Shanghai, sier Marita.

Både brudekjolen og smokingen var det rask leveringstid på under 14 dager, mens dressen til brudesvennen hadde leveringstid på 21 dager.

God erfaring

Marita er en klesbevisst dame, som handler det meste av klærne sine på nettet, og erfaringene har bare vært positive. På eBay rangerer de selgere etter hvor pålitelige de er, og Marita kjøper bare av selgere som har fra 98 prosent tilfredshet.

– Jeg har funnet min stil, og trives i rockabilly-klær. Særlig kjolene i 1950-tallsstil kler meg, og i butikkene finner jeg kun et begrenset utvalg av denne typen klær, sier Marita, som viser frem det ene vellykkede kjøpet etter det andre. Et av de mer kule kjøpene er en rød og svart kjole med dødninghoder. Den er skreddersydd i England, og kostet bare 200 kroner.

– Kjolene jeg finner i butikk koster ofte det dobbelte av det du finner på nettet, sier Marita.

Hun anslår at hun kjøper klær for rundt 1500 kroner i måneden. Etter at hun begynte å handle på nettet, har hun og samboeren redusert klesbudsjettet, til tross for at de fortsatt kjøper like mye klær som før.

– Marita er den av oss to som kjøper mest klær. Jeg kjøper sportsutsyr, og nå er jeg er på utkikk etter fotoutstyr, sier Andreas Jonsson.

Paret betaler som oftest varene gjennom portalen paypal.com på nett. De sender mail til leverandøren om at de har mottatt betaling for varen.

ADRESSEAVISEN / BERGENS TIDENDE

Handler du klær på Internett? Diskuter saken her.

FORNØYD: Denne kjolen skal Marita ha når hun skal i et sommerbryllup i Sverige i sommer. - Den er skreddersydd i England, og kostet bare 200 kroner, sier Marita. Datteren Felicia (2) fikk brudepikekjole i Syden.
VEGARD EGGEN
BILLIG OG BRA: Marita Jagerstein kjøpte brudekjole på nettportalen eBay. Hun har selv byttet ut hvite steiner i broderiet med røde.
VEGARD EGGEN
SKREDDERSYDD: Brudgom Andreas Jonsson tok sjansen, og bestilte smoking fra Shanghai. Det sparte han penger på.
VEGARD EGGEN