— En 16 år gammel gutt fra Åsgårdstrand har i avhør forklart at han var i skolegården sammen med flere jevnaldrende kamerater like før det begynte å brenne i skolebygget. Han har innrømmet at han tente på noe papir. 16-åringens status er dermed endret fra vitne til siktet, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB.

— Ytterligere en 16 år gammel gutt er siktet. Også han har forklart seg om hendelsesforløpet. De to skal avhøres mandag formiddag, opplyser politiinspektør Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt.

Totalskadet

Kun deler av en undervisningsfløy lot seg redde i den voldsomme brannen, som ble meldt klokken 22.05 søndag kveld.

Gymsalen, skolekjøkkenet, seks klasserom og et medietek ble totalskadet. Andre deler av skolen fikk også store skader.

Undervisningsfløyen som brannvesenet tidlig i brannforløpet konsentrerte seg om å berge, ble delvis reddet fra flammene.

Vanskelig jobb

Ifølge operasjonslederen hadde brannmannskapene en veldig vanskelig oppgave. Brannen hadde fått et solid tak i skolen allerede da den første patruljen kom til stedet.

— Brannvesenet fra Tønsberg og Kopstad brannstasjon rykket ut med 30 personer. Det betyr i praksis alt tilgjengelig mannskap. Det ble jobbet intenst under veldig vanskelige forhold, med stor varmeutvikling, sier Wendelborg.

Ved 1-tiden natt til mandag meldte brannvesenet at de hadde kontroll.

Gråt i pysj

Åsgården barneskole i Åsgårdstrand i Horten har 243 elever og 29 ansatte i skole og SFO. Skolen ble bygd i 1971, og er en toparallellskole til og med syvende trinn. Skolen ligger rundt 10 kilometer fra Horten sentrum.

Ifølge øyenvitne som Tønsbergs Blad har snakket med, sto små barn sent søndag kveld bare i pysjen og gråt ved synet av den brennende skolen.

Nødløsning

Skolens fungerende rektor Arne Eggum fortalte til Gjengangeren natt til mandag at skolens ledelse allerede var i gang med å finne en løsning for elevene som er rammet, slik at det kan bli undervisning tirsdag.

Han sier at undervisningsrommene er reddet for elevene i første til og med fjerde klassetrinn, mens femte til syvende klassetrinn har mistet alt.

— Skolen vil kontakte Åsgårdstrand IF og menighetshuset for eventuell bruk av deres lokaler til undervisning, sier rektoren til lokalavisen.