— Det kan ikke fortsette som nå. Vi er bekymret, men står fast på at vi vil være med i radio, sier sjefen, Kåre Valebrokk.

Kanal 24 fikk nemlig et underskudd på 30 millioner kroner i første kvartal. For TV 2s del utgjør dette 11 millioner kroner. I tillegg er egenkapitalen tapt, og TV 2 har nedskrevet sine aksjer til null.

Til Bergen?

Forrige uke luftet Valebrokk tanken om å flytte Kanal 24s hovedkontor til Bergen, dersom tv-kanalen gjør alvor av intensjonene om å få kontroll over radiokanalen. TV 2 eier i dag 34 prosent, og har gitt et lån som kan konverteres til 17 prosent av aksjene i kanalen. Det gir en eierandel på 51 prosent.

— Kanal 24 må gjerne ligge i Fredrikstad, men jeg ville ikke hatt noe imot å ha stasjonen i Bergen, sier Valebrokk. I konsesjonen heter det at Kanal 24 må ha hovedkontor i en annen kommune og annet fylke enn Oslo.

I dag bestemmer Kanal 24s styre hvem som skal delta med hvor mye i kapitaltilførselen på 45 millioner kroner. Nettstedet kampanje.com har antydet at TV 2 vil ta 22,5 millioner kroner. Valebrokk har aldri lagt skjul på at han misliker ikke å ha kontroll, jfr eierandelen på 49,3 prosent i TVNorge.

Men inntil radioen tjener penger, er det kanskje like greit.

— Er vi ikke mer bekvem med å dele kostnadene en periode?, er Valebrokks svar på om han ikke ønsker å ta en større andel av emisjonen.

Godt kvartal

Ser man bort fra radiotap gikk det meste TV 2s vei de tre første månedene i år. Driftsresultatet økte med 17 millioner kroner. Nettavisen tjener for første gang penger, bruken av web-tv øker voldsomt, og det samme gjør bruken av tekst-tv.

For ikke å snakke om Idol. Så langt har 3,8 millioner stemmer tikket inn i konkurransen som avsluttes neste fredag.

Den store sommersatsingen fra Nøstet blir EM i fotball. 31 kamper skal sendes.

KOSTER Å VÆRE KAR: Kåre Valebrokks investering på 30 millioner kroner i Kanal 24 er skrevet ned til null, og TV 2 taper foreløpig på sin investering. - Strategien om å eie radio ligger fast, men selv om det er en riktig strategi kan det være for dyrt, sier Valebrokk. <br/>Foto: MARITA AAREKOL