— Vi karakteriserte dette først som et mistenkelig dødsfall, men etter at obduksjonen var gjennomført fant vi ut at kvinnen døde av en unaturlig dødsårsak, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Det var hjemmehjelpen som fant 75-åringen da hun kom til leiligheten ved 9-tiden fredag morgen. Siste gang hun ble sett var ved 17-tiden dagen før. Politiet vil foreløpig ikke uttale seg om kvinnen var påført ytre skader eller om det er stjålet noe fra leiligheten der hun bor.

Politiet gikk onsdag brett ut i mediene og ba om tips fra publikum. Responsen lot ikke vente på seg. I løpet av onsdag ettermiddag meldte en rekke personer seg til politiet. Politiet har avhørt mange personer, men flere gjenstår og vil bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene, opplyser Abrahamsen til NTB onsdag kveld.

Spilte mye 75-åringen var en del av et miljø som spilte mye på spilleautomater på Furuset senter. Politiet retter nå store deler av etterforskningen mot dette miljøet.

— Kvinnen skal ha oppholdt seg mye på Furuset senter: på Narvesen, Lykke Kafé og kinarestauranten. Hun skal ha vært svært opptatt av spilleautomater, sier Abrahamsen.

Han forteller at kvinnen ofte kom i kontakt med nye mennesker, men at hun samtidig ofte kom i konflikt med andre.

— Det har vi fått bekreftet fra naboer og andre som oppholdt seg på senteret, sier Abrahamsen. Og karakteriserer den eldre kvinnen som litt ustabil.

Det har i mediene blitt spekulert i om kvinnen kan ha hatt spillegjeld, og om det kan være motivet til det mulige drapet.

— Vi har oversikt over kvinnens økonomi. Hun hadde gjeld som så mange andre. Men det kan jo etter hvert vise seg at hun skyldte folk penger privat. Det håper vi å finne ut gjennom den videre etterforskningen, sier Abrahamsen.

Ønsker kontakt Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har sett 75-åringen.

— Vi ønsker observasjoner av publikum som har vært i kontakt med kvinnen eller har observert henne i perioden før 6. april, sier Abrahamsen.

Det skal ikke ha vært tegn til innbrudd i leiligheten til Øverli.

Da den siste sikre observasjonen ble gjort av kvinnen, hadde hun på seg grå lang boblekåpe, sannsynligvis svarte sko og en hvit strikket lue.